Seksin ehdottaminen

with No Comments

SEKSIN EHDOTTAMINEN

Seksin ehdottamiseen ei ole yhtä oikeaa tapaa. Seksin harrastamiselle tai ehdottamiselle ei ole mitään kiirettä. Myöskään toista loukkava tapa ottaa asia esille, ei ole hyväksyttyä. 

Onko kumppani juuri oikea ja tilanne mitä parhain molemmille osapuolille?  Siltikään ei tarvitse kiirehtiä. Elämässä ehtii kyllä monenlaista tekemään ja kokeilemaan halutessaan.

Seksistä puheleminen ja sen ehdottaminen vaatii hyvää luottamusta ja kykyä myös huolehtia ehkäisystä. Jokainen kumppani on aina omanlaisensa. Seksi edellyttää kumppanin tuntemista ja molemminpuolista luottamusta, joka ei synny ihan hetkessä.

Miten ja milloin?

Oikeaa tapaa ja aikaa ei voi kukaan toinen määritellä. Tärkeää on osata reagoida oikein, jos toinen ei lämpene idealle seksin harrastamisesta. Kunnioittava suhtautuminen toisen rajoihin on kaiken perusta!  Toisen syyllistäminen ei kuulu asiaan. Jokaisella on oma aikataulunsa. Syitä seksistä kiletäytymiseen ei kenenkään ole pakko kertoa.

Kieltäytymistä ei kannata ottaa henkilökohtaisesti, vaan silloin on hyvä kertoa kumppanille, että hyväksyt ja kunnioitat hänen päätöstään. Ei tarkoittaa aina ei, eli jos kumppanisi kieltäytyy, älä yritä pakottaa tai muuttaa hänen mieltään.

Superpanomies antaa videolla vinkkejä ja Summerin Säpinää XXX jakso vastaa kysymykseen Heruuks – eli miten pyydetään seksiä?  AsiaPentti pohtii samaa asiaa.