Seksihommat

with No Comments

SEKSIHOMMAT

Seurustelusuhteessa oleminen ei automaattisesti tarkoita seksin harrastamista. Seksin harrastaminen on pieni osa jokaisen seksuaalisuutta. Seksuaalisuuden voidaan ajatella kehittyvän portaittain, askelma kerrallaan. Jokainen askelma on yhtä tärkeä ja niiden kulkeminen omassa tahdissaan kiirehtimättä on äärettömän merkityksellistä.  Seksuaalisuuden portaisiin on koottu jokaiselle askelmalle tyypilliset sille ominaiset vaiheet. Millä portaalla itse olet? Entä kumppanisi?

On mahdollista, että olette hyvinkin eri portailla. Alemmalla portaalla oleva määrää aina tahdin ja sitä tulee kunnioittaa. Portaiden yli harppominen tai niillä liian nopeasti kiirehtiminen voi hankaloittaa omaa seksuaalisuuden kehittymistä hyväksi ja vahvaksi. Edetkää rauhassa. Seksuaalisuuden portaista löydät lisätietoa Nuts’n Eggsin sivuilta. Katso myös animaatio Mun keho – mun säännöt!

Hyvä seksi koostuu monista eri asioista, joista yleensä tärkeimpiä ovat tunnepuolen tekijät.

On tärkeää löytää kumppani, jonka kanssa seksi tuntuu luontevalta ja turvalliselta. Hyvä seksikumppani on kiinnostunut toisen mieltymyksistä ja toiveista, ja keskustelee niistä kumppanin kanssa. Tärkeää on myös kertoa omista toiveista ja tarpeista. Seksi voi olla nautinnollisempaa ja turvallisempaa, kun toinen tietää mistä tykkäät ja mistä et.

Paljonko seksiä on seurustelusuhteessa, on hyvin yksilöllistä. Alkuhuumassa voi tuntua, ettei saa koskaan tarpeekseen. Alkuhuuman tasoituttua seksin määrä voi vaihdella suurestikin päivien, viikkojen ja kuukausien välillä. Puhukaa asiasta ja pyrkikää löytämään hyvä kompromissi, joka on molemmille mieluinen. Seksi ei ole hyvä kaupanteon väline parisuhteessa eikä missään muussakaan tekemisessä. Mikäli seksi ei joskus meinaa maistua, on tärkeää pitää yllä läheisyyttä ja luontevaa kosketusta toiseen.

Jokaisen seksiä harrastavan kannattaa miettiä seuraavia asioita. Mistä tietää toisen haluavan seksiä? Mistä voi huomata, ettei toinen haluakaan seksiä tai että halut loppuivat kesken kaiken? Mistä huomaa, jos seksi satuttaa toista tai ei tunnu muuten hyvältä?

Onko koolla väliä?

Yksi nuorten keskuudessa vellovista ikuisuuskysymyksistä seksiin liittyen on ”Onko koolla väliä?” Tällä viitataan usein pojilla peniksen ja tytöillä rintojen tai emättimen aukon kokoon. Näillä ei ole merkitystä seksin nautintoon. Yhtä lailla epävarmuutta saatetaan kokea hartioiden ja lantion leveydestä, vyötärön kapeudesta tai vaikkapa jalkojen pituudesta. Koolla ei siis ole väliä!

Jokainen kokee erilaiset asiat viehättäviksi. Hyvä kumppani tykkää myös niistä piirteistä, jotka tekevät sinusta erilaisen kuin kaikki muut. Hyvä kumppani pitää sinua täydellisenä, eikä vertaa sinua muihin. Peniksen koko tai vaginan muoto eivät tee kenestäkään hyvää tai huonoa sängyssä! Tärkeintä on se, että haluatte molemmat toisianne ja saatte luotua turvallisen sekä hyväksyvän ilmapiirin ja tilanteen harrastaessanne seksiä. Seksin aikaisiin tuntemuksiin ja koettuun nautintoon ulkoisilla seikoilla, kuten peniksen tai rintojen koolla, on hyvin vähän vaikutusta. On myös hyvä muistaa, että seksi voi olla paljon muutakin kuin yhdyntää, ja nautintoa voi tuottaa lukuisilla muillakin tavoilla.

YleX Säpinää XXX ja AsiaPentti pohtivat Onko sillä koolla väliä?

Deittisivustot ja yhden illan hommat

Deittisivustojen kautta voi löytää jopa elinikäisen kumppanin, mutta sivustojen käytön kanssa kannattaa olla varovainen. Mahdollisten tapaamisten tulee tapahtua julkisilla paikalla. Älä koskaan mene yksin kenenkään yksityisasuntoon, ellet ole tavannut kumppaniasi aikaisemmin. On myös mahdollista, että sivuston käyttäjä ei puhu aina totta esimerkiksi iästään. 

Yhden illan hommiin ryhtymistä vieraan ihmisen kanssa kannattaa aina harkita tarkoin. Päihtyneenä voi oma arviointikyky olla heikentynyt ja riskien otto madaltua. Pidä aina kaverista huolta ja selvitä missä olet ja minne menet. Yhden illan tai yön juttujen jälkeen saattaa tuntea katumusta ja häpeää. Seksihommiin ei kannata ryhtyä täysin tuntemattomien kanssa. Omasta turvallisuudesta on huolehdittava. Kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Ehkäisystä on aina huolehdittava kondomilla.  Koskaan ei tiedä mitä tauteja kukin kantaa mukanaan. Hyväksyntää itselle ei tule hakea yhden illan hommista. Niillä on enemmän itseä rikkova kuin eheyttävä vaikutus ihmiseen.

Yhden illan hommia kannattaa myös harkita tarkoin tuttujen ihmisten kanssa. Kaverisuhteenne saa aivan uuden vivahteen. Tehtyä ei saa koskaan tekemättömäksi. Ehkäisyasiat tulee huolehtia myös asianmukaisesti. Seksi on hyvä ja mukava asia elämässä. Sitä kenen kanssa ja milloin sitä harrastaa, kannattaa aina miettiä tarkoin!

Muistathan, että seksuaalisen kanssakäymisen tulee olla aina vapaaehtoista ja perustua

  • luottamukseen
  • molemminpuoliseen nautintoon
  • tasavertaisuuteen
  • kommunikaatioon
  • omien ja toisen rajojen kunnioitukseen
  • turvallisuuteen.

Juhliminen ja päihteet yhdistettynä seksihommiin ei ole paras mahdollinen yhdistelmä. Nuorten päihteiden käyttö ja erityisesti humaltuminen liittyvät usein aikaiseen seksin aloitukseen, satunnaisiin seksikumppaneihin, moniin seksikumppaneihin ja suojaamattomaan seksiin. Tutkimukset osoittavat myös sen, että alkoholin käyttö liittyy myös vastentahtoiseen seksuaaliseen kanssakäymiseen ja aiheuttaa seksuaalisen kokemuksen katumista jälkikäteen.

On myös tärkeää huolehtia, ettei seksihommiin liity turhaa riskinottoa esimerkiksi ei- toivottua raskautta, seksitautia tai kaltoinkohdelluksi tulemista. Nuoruuteen liitty suurentunut riskinotto elämän eri osa-alueilla myös seksihommissa, joten on tärkeää, ettei seksihommiin ryntää suinpäin vaan malttaa harkita ja miettiä.

Muistathan myös, että seksin ei tule olla kaupankäynnin väline, vaikka toinen tarjoaisia lahjoja, aterioita, illanviettoja, päiheitä, majoitusta tai rahaa! Alaikäisen ollessa kohteena tämä täyttää tekijää kohtaan seksuaalirikoksen kriteerit.

Seksihommista löydät lisätietoa mm. Just wear it– nettisivustolta.