Ruoka

with No Comments

RUOKA

Syömällä hyvin pidät siittiösi ja munasolusi virkeinä!

Tavallinen, monipuolinen ruoka on terveyden perusta. Syö silloin kun on ruoka-aika, noin 5 kertaa päivässä. Silloin kehosi toimii, niin kuin sen pitääkin. Ole itsellesi lempeä ja anna kehollesi hyvää ravintoa. Silloin voit hyvin. 

Sillä, mitä laitat suuhusi, on vaikutusta hedelmällisyyteesi: tee siis viisaita valintoja! Monipuolinen ruokavalio pitää hormonitoimintasi normaalina, olit sitten nainen tai mies. Hormonit vaikuttavat normaaliin kasvuun, murrosiän kehitykseen ja hyvään oloon. Syö siis jokaisella ateriallasi proteiinia (esim. liha, kana, kala, pavut, linssit jne.), hyviä hiilihydraatteja (täysjyväviljat), sopivasti pehmeitä rasvoja (kasviöljyt, pähkinät) sekä kasviksia tai hedelmiä. Voit käyttää apunasi lautasmallia. Tiesitkö, että syömällä terveellisesti, mies voi vahvistaa siittiöitään? Lue lisää täältä!

Turhat roskaruuat kannattaa jättää syömättä. Munasolut ja siittiöt eivät tarvitse niitä! Alle on koottu joitakin ravintoaineita, joista sukusolusi takuulla nauttivat.

Accordion Content

Sinkki parantaa vastustuskykyä ja auttaa pysymään terveenä! Sinkki edistää ihmisen normaalia kasvua ja kehitystä. Sinkin puutos voi heikentää siemennesteen määrää ja laatua. Sinkkiä saat vihanneksista, pähkinöistä, siemenistä, lihasta ja kalasta.

Seleeni sekä arginiini parantavat siittiöiden liikkuvuutta ja ulkomuotoa: niistä tulee vikkeliä ja komeita! Seleeniä ja arginiiniä saat vihanneksista, pähkinöistä ja siemenistä, sekä lihasta ja kalasta.

Omega-3-rasvahapot parantavat siittiöidesi uintikuntoa. Omega-3:a saat rasvaisesta kalasta. Syö kalaa ainakin kahdesti viikossa.

Syömällä rautapitoisia ja C-vitamiinipitoisia ruokia, korvaat raudan, jonka menetät kuukautisten aikana. Rautaa ja C-vitamiinia saat lihasta, pähkinöistä, puurosta, kananmunasta, kurpitsansiemenistä ja rusinoista.

Folaatti on B-ryhmän vitamiini (B9 -vitamiini), jota tarvitaan solujen jakautumiseen ja verisolujen muodostumiseen. Eniten folaattia saadaan täysjyväviljasta, tummanvihreistä kasviksista, palkokasveista, hedelmistä ja marjoista. Myös maitovalmisteista saadaan pieniä määriä folaattia. Riittävä saanti on erityisen tärkeä raskaana oleville naisille, koska se vähentää riskiä sikiön hermostoputken sulkeutumishäiriölle, joka on vaikea epämuodostuma.

Videolla näet tubettaja Sanni Kelokasken mietteitä: onko ruualla merkitystä terveyteen. Oletko koskaan ajatellut, että se mitä syöt vaikuttaa lasten saamiseen?

Tiesitkö, että pojillakin voi olla syömishäiriöitä? Alla on animaatio tästä herkästä aiheesta.