Itsetyydytys

with No Comments

ITSETYYDYTYS - TURVALLINEN TAPA TUTUSTUA OMAAN KEHOON

Itsetyydytyksestä käytetään monia eri nimityksiä, joista yleisiä ovat esimerkiksi masturbointi ja oma kiva. Itsetyydytys on mukava ja turvallinen tapa tutustua omaan kehoon ja tuottaa nautintoa. Itsetyydytykseen ei liity riskejä ja se on hyvä keino selvittää millaisesta kosketuksesta tykkää. Itsetyydytyksessä on mahdollista kokea orgasmi, joka on tunteiden, aistimusten ja mielikuvien mielihyväkokemus.

Summeri SÄPINÄÄ XXX Omakiva on kivaa ja AsiaPentti avaavat itsetyydytyksen saloja.

Voiko itsetyydytystä tehdä liikaa?

Sitä voi harrastaa niin usein kuin haluaa, kunhan se ei ala häiritä arkielämää. Itsetyydytys on jokaisen oma asia, joten sitä ei tule harrastaa julkisesti. Siihen saattaa liittyä häpeän tunne, mutta häpeämiseen ei ole aihetta. Itsetyydytys on täysin luonnollista ja normaalia kaiken ikäisille, myös parisuhteessa.

Itsetyydytys ja seksi saattavat johtaa orgasmiin, jota voi kutsua hyvän olon huipuksi. Pojilla tapahtuu tällöin usein siemensyöksy, jossa spermaa vapautuu virtsaputken suusta. Näin ei kuitenkaan välttämättä tapahdu joka kerta. Itsetyydytys ei heikennä siittiöiden laatua. Kivekset tuottavat siittiöistä jatkuvasti murrosiästä alkaen, riippumatta siitä tyydyttääkö itseään vai ei.

Tytöillä orgasmissa emättimen ja kohdun lihakset supistelevat tuottaen voimakasta nautintoa. Kaikki eivät voi saada orgasmeja ollenkaan ja jotkut saavat niitä vain tietynlaisen hyväilyn seurauksena. Orgasmi ei ole itsetyydytyksen tai seksin päämäärä, vaan kiva lisä, jota ilmankin voi kokea hyvää seksielämää. Sinussa ei ole mitään vikaa, vaikka et saisikaan orgasmia.

Omaan kehoon on tärkeää tutustua ja oppia tietämään mistä tykkää ja mistä ei. Näistä asioista kannattaa keskustella kumppanin kanssa ennen ensimmäistä kertaa, jolloin kokemuksesta voi saada enemmän irti. Kukaan ei voi kuitenkaan osata heti kaikkea, vaan kokemusten myötä jokaisesta tulee oman kehonsa asiantuntija.

Fantasiat

Seksuaalisuus voidaan kokea eroottisena tunteena omissa ajatuksissa ja mielikuvissa. Fantasioissasi voit olla mitä tai kuka vain. Vain mielikuvitus on rajana! Eroottinen, seksuaalissävytteinen lataus herättää monia eri tunteita ja ajatuksia. Ajatukset voivat vaihdella kiihottavuuden, hämmentävyyden, ahdistuksen ja häpeän välillä. Itsetyydytyksen apuna voi käyttää omia fantasioita, joita ei tosielämässä tarvitse tapahtua ja jotka jokaisella on oikeus pitää vain omana tietonaan.

Omaan kehoon tutustuminen voi aiheuttaa huolta siitä, voiko sillä aiheuttaa itselleen vahinkoa. Myös häpeän ja syyllisyyden tunteita saattaa syntyä. Seksuaalinen fantasiointi on merkityksellistä, koska sitä voi itse hallita. Myöhemmässä vaiheessa seksuaaliset kokemukset kumppanin kanssa voivat olla haastavia, jos ei ole aiemmin kokenut samanlaisia tuntemuksia fantasioissaan. Fantasiointi on turvallinen tapa seksuaalisten ja rakkaudellisten tunteiden kokemiseen!