Mielialat

with No Comments

Mielialat

Omaan mielialaasi voit vaikuttaa myös raskausaikana. Tulet samalla edistäneeksi mielihyvähormonien tuotantoa. Pelot ja huolestumiset on luonnollisia tunteita raskausaikana. Opettele luottamaan itseesi ja ympärilläsi oleviin ihmisiin! Yksin ei tarvitse pärjätä!

Raskaus mullistaa aina maailmaa. Lue täältä aiheesta lisää.

Katso täältä linkit aiheesta!

Raskauden aikainen rentoutuminen

Raskauden aikana tapahtuu monia muutoksia naisen minäkuvassa ja painopisteen siirtyminen itsestä sikiön tarpeisiin saattaa aiheuttaa monenlaisia tunteita ja jopa ahdistusta. Erilaisety rentoutusmenetelmät ovat helppoja toteuttaa, edullisia, sekä turvallisia raskauden aikana. Tutkimusten mukaan useat eri rentoutumismenetelmät ovat osoittaneet lupaavia etuja mm. kivun, korkean verenpaineen, stressin, ahdistuksen, masennusoireiden, alaselkäkipujen, synnytyskivun sekä raskauden aikaisen pahoinvoinnin vähentämisessä.

Tässä on käyttöösi opinnäytetyössä (Ollikainen, 2022) tuotetut posterit. Ensimmäisenä materiaalina on infoposteri raskaudenaikaisen rentoutumisen vaikutuksista, ja toisena materiaalina on rentoutusharjoitusposteri, jossa on odottajille yksi rentouttava hengitysharjoitus. Rentoutusharjoituksen on suunnitellut fysioterapeutti.

Rentoutusharjoitukset