Ikä ja hedelmällisyys

with No Comments

Ikä ja hedelmällisyys

Hedelmällisimmät vuodet menevät monella ohi. Laadukkaimmat solut jäävät käyttämättä!

Tiesitkö, ettei kannata odottaa liian kauan perheen perustamista! Vanhana voi olla vaikeaa saada lapsia.

Optimaalinen lasten hankintaikä on 20-35-vuotiaana!

Paras lasten hankintaikä on 20-35-vuotiaana, sillä naisen hedelmällisyys laskee rajusti 35-vuotiaana! Ikä lisää hormoni- ja kuukautishäiriöitä, mikä heikentää luonnollista hedelmällisyyttä.

Vanhemmiksi haluavien tulisi saada tehdä tietoisia valintoja vanhemmaksi tulon ajankohdasta ja ymmärtää lasten hankinnan lykkäämiseen liittyvät riskit. Tutkimusten mukaan naiset ovat enemmän tietoisia iän merkityksestä hedelmällisyydelle, kuin miehet. Yli puolet miehistä ja jopa noin kolmannes naisista arvelee hedelmällisyyden laskevan vasta 45 vuoden iässä. Optimaalinen lasten hankinta ikä on 20-35-vuotiaana, sillä naisen hedelmällisyys laskee rajusti 35-vuotiaana.

Ikä lisää hormoni- ja kuukautishäiriöitä, mikä heikentää luonnollista hedelmällisyyttä.  Myöhemmällä iällä vanhemmaksi haluavilla naisilla myös alkuraskauden häiriöt yleistyvät. Ikä ei ole ainoastaan naiskysymys. Miehellä testosteronin määrä laskee ja siemennesteen laatu heikkenee 35 ikävuoden jälkeen.

Katso täältä linkit aiheesta!

Sleepwalking into infertility...

Mitä tarkoittaa unissakävely lapsettomuuteen? Tätä videota voit hyödyntää ajatusten herättelemisessä ja keskustelun avauksena vaikeasta aiheesta puhumiseen. Voiko joskus olla liian myöhäistä saada omia lapsia?