Ammattilaisille

ViVa-kirja

Tässä vuonna 2020 ViVa-hankkeen julkaisema kirja luettavaksesi! Kirja sisältää monipuolisesti erilaisia artikkeleita hedelmällisyyden suojelun eri teemoista. Pääset kirjaan klikkaamalla kirjan kannen kuvaa tai tästä linkistä. Hyödynnä kirjaa parhaaksi katsomallasi tavalla, sitä saa myös vapaasti jakaa.

Preconception Health and Care – Handbook for Education

Kirjan kuvaa klikkaamalla pääset laajaan, vuonna 2021 julkaistuun, käsikirjaan, jossa käsitellään kansainvälisessä PreconNet-hankkeen tiimissä raskautta edeltäviin teemoihin ja niiden ohjaukseen ja opetukseen. Kirja on vapaasti saatavissa ja käytettävissäsi.

Viisaat valinnat -blogi

Viisaat valinnat blogi löytyy täältä! Käy lukemassa ja ota seurantaan. Pääset kurkkaamaan mitä eri ammattilaiset kirjoittavat hedelmällisyyden ajankohtaisista aiheista!

Täältä löydät uutta tietoa ja vapaasti käytettävissä olevaa materiaalia työhösi. Materiaali sisältää tietoa ViVa-hankkeen tuotoksista, sekä postereita/infografeja, joita voit esimerkiksi tulostaa neuvolasi tai koulusi seinälle kaikkien nähtäville.

Alussa on hedelmällisyyden suojelu -osio, josta löytyy opas ammattilaiselle kaikista hedelmällisyyteen vaikuttavista tekijöistä ja vinkki nuorten omille Nuts’n Eggs -sivuille.

Nuorten ohjaus ja opetus kuvakkeen takaa löytyy oppituntimateriaali, jota voit käyttää nuorten ja nuorten aikuisten ohjauksessa, koulutuksessa ja opetuksessa.

Äitiyshuollon asiakkaiden ohjaus -osiosta löytyy webinaareja, videoita, esitteitä, oppaita yms. raskautta suunnitteleville, raskausasioista kiinnostuneille tai raskaana oleville.

ViVa -materiaaliosiossa löytyy koottuna kaikki hankkeen tuottama materiaali, listalla on myös kaikki some- yms. foorumit, joista hanke ja sen tuotoksia löytyy.

ViVa – Terveenä raskaaksi, hyvä synnytys ja ViVa – hyvät käytännöt sisältävän hankkeen kirjat sähköisenä.

Unohtamatta hedelmällisyysterveystestiä ja -visaa. Näiden avulla voi testata tai testauttaa hedelmällisyystietoutta. Huomaa, että hedelmällisyysterveystesti on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Hedelmällisyysvisan voi puolestaan tehdä kuka tahansa.

Pro

Katso tästä ViVa-hankkeen esittelyvideo:

PCHC -hunajakennomalli

On tärkeää, että uusi tutkimustieto saavuttaa nuoret ja nuoret aikuiset, jotta he osaavat suojella hedelmällisyyttään. Oikea tieto vahvistaa kykyä tehdä viisaita valintoja, kun pidentää nuoruuttaan ja viivästyttää vanhemmuuttaan. Hunajakennomallista löydät lisää asiaa täältä.

Preconception Health -posteri 1

Klikkaa ja lue suurempana, voit myös tulostaa tämän seinäposteriksi.

Preconception Health -posteri 2

Klikkaa ja lue suurempana, voit myös tulostaa tämän seinäposteriksi.

ViVa-hanke myös Yhdysvalloissa!

ViVa -hanke löytyy myös Yhdysvalloista. Heidän hankkettaan kuvataan näin: “Project Viva is a ground breaking longitudinal research study of women and children. The goal of Project Viva is to find ways to improve the health of mothers and their children by looking at the effects of mother’s diet as well as other factors during pregnancy and after birth.” Lue hankkeesta lisää täältä!