Hedelmällisyyden suojelu

with No Comments

Hedelmällisyyden suojelu

ViVa-kirja

Tässä vuonna 2020 ViVa-hankkeen julkaisema kirja luettavaksesi! Kirja sisältää monipuolisesti erilaisia artikkeleita hedelmällisyyden suojelun eri teemoista. Pääset kirjaan klikkaamalla kirjan kannen kuvaa tai tästä linkistä. Hyödynnä kirjaa parhaaksi katsomallasi tavalla, sitä saa myös vapaasti jakaa.

Tässä ammattilaisen opas, joka toimii taustoituksena ja tietopankkina opettajalle/ohjaajalle. Ota käyttöön myös hedelmällisyysterveystesti ja -visa. Näiden avulla voi testata omaa hedelmällisyystietouttaan. Huomaa, että hedelmällisyysterveystesti on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Hedelmällisyysvisan voi puolestaan tehdä kuka tahansa.

Nuorille on tuotettu oma seksuaali- ja lisääntymisterveyden tietopankki nimeltä Nuts’n Eggs. Tämän tietopankin avulla voit ottaa puheeksi ja käsitellä nuoren kanssa seli-teemoja eri näkökulmista. Tutustu rauhassa materiaaliin ja kuulostele mitkä teemat tuntuvat itsestäsi luontevimmalta käsitellä yhdessä. Nuorta voi myös opastaa tutustumaan materiaaliin itsenäisesti. Materiaali sisältää tietoa, pelejä, animaatioita, videoita ja kuvia. Kaikki materiaali on saatavilla ja heti vapaasti käytettävissäsi. Tervetuloa tietopankkiin!

Katso täältä linkit aiheesta!

Hedelmällisyys puheeksi

Ota tästä käyttöösi hedelmällisyysterveyden puheeksi ottamiseen muistilista.

Klikkaamalla kuvaa saat siitä tulostettavan PDF-tiedoston!

Miesten tukeminen ja ohjaus hedelmöityshoitojen aikana

Ota tästä käyttöösi miesten tukemisen muistilista.

Klikkaamalla kuvaa saat siitä tulostettavan PDF-tiedoston!

Lapsettoman kohtaaminen työterveyshuollossa

Ammattilainen! Tulosta tästä itsellesi checklista lapsettoman kohtaamiseen työterveyshuollossa! Klikkaa kuvaa ja tulosta PDF itsellesi työtäsi tukemaan.