Kepardin Hiihtomestikset 2024

Shortly in english below

Tervehdys kaikki Keijot ja Kertut!


KeparDI-cup jatkuu taas vuoden 2024 puolella ja vuorossa on KeparDIn hiihtomestaruuskilpailut, jotka ovat samalla myös avoimet Tampereen yliopiston hiihtomestaruuskilpailut. Pahoittelut myöhäisestä ilmoitusajankohdasta. Uuden päävalmentajan kiireitä on riittänyt Espanjan leirillä, jossa KeparDIn kaksi valovoimaisinta tähteä on paiskinut töitä ainakin kaljamaili ja mestaruussuunnistus mielessään.

Aika ja paikka: maanantaina 29.1. Kaupin hiihtostadionilla 18.00

Ilmoittautuminen: Ilmoittautumiset maanantain kilpailuun viimeistään sunnuntaina KeparDIn tulospalveluun tai allekirjoittaneelle jollakin tavalla. Jälki-ilmoittautuminen mahdollista paikan päällä kello 17.45 saakka. Ilmoittautuminen on nyt auki. Osallistumismaksua ei ole.

Kilpailumuoto ja ohjeet: Ohjelmassa on tänä vuonna perinteiseen tyyliin kaksi starttia. Startit ovat kuitenkin tiiviiseen tahtiin saman illan aikana ajatuksella, että suksia ei tarvitse ottaa pois jalasta starttien välillä. Prologina hiihdetään 15 sekunnin lähtövälillä 1,53 km sprinttilenkki, jonka perusteella startataan takaa-ajoon. Ensimmäinen lähtö 18.00, miehet ja naiset vuorotellen. Lähtöväli pidetään 15 sekunnissa, mikäli toinen sarja loppuu kesken. Hiihtotyyli on vapaa. Takaa-ajo starttaa 18.40 tyylinä myös vapaa ja lenkkinä Kaupin kilpavitonen yhdistettynä vesitornin lenkkiin. Pituutta reitillä on 8,1 km. Lähtöaika määräytyy siis prologin perusteella, kuitenkin kaksi minuuttia kärjen perään lähdetään yhteislähtönä. Miehet ja naiset lähtevät samaan aikaan. Hiihtotyylin ollessa vapaa toivomme asutyyliin keltamustaa. Tule ajoissa paikalle, jotta on aikaa katsoa reitti ja jakaa numeroliivit. KeparDI-cup pisteitä jaetaan kaikille vain yhteisaikojen perusteella mutta prologin kolme nopeinta saavat Tour de Ski tyyliin bonuspisteitä cuppiin. Voittajalle 300 pistettä, toiselle 200 ja kolmannelle 100. Jos sarjaan on vähemmän kuin neljä osallistujaa saa vain voittaja bonuspisteitä.

Alla reittikartta. Stadion alueen reitti katsotaan paikan päällä.

Urheilun nälkäisin terveisin

Mikko Eerola, Päävalmentaja

In English:

Hi! It is time for The 2024 KeparDI and Tampere University Cross-Country Skiing Championships. The championships take place in Kauppi on Monday 29.1. at 17.00.

Race concept and rules: The race has two starts. First a 1,53 km sprint prologue with 15 sec start interval. Men and women start alternately, and we keep the interval at 15 sec even when the other class runs short. First start 18.00. The results of the prologue determine the start times for the second start as a chase start. The second loop is 8,1 km and it combines the Kauppi race 5k and the water tower (west of Kauppi) loop. First start 18.40. Two minutes after the race leader starts to the second loop there is a mass start for those who lost more than two minutes to the leader in the prologue. Both loops are freestyle so you can ski skate or classic. Only the overall result will grant you points in the KeparDI cuo but there are bonuspoints to the overall cup for the fastest skiers in the prologue.

Registration to KeparDI’s webpage (results page) or directly to me. The results page is now open.

Best regards,

Mikko Eerola, Head coach

Sprinttilenkki 1,53 km
Takaa-ajon reitti 8,1 km (kilpavitonen + vesitornin lenkki)

Syyskauden kujeita

Seuraavaksi seuraa kissaeläimen nopea katsaus KeparDIen syksyisistä edesottamuksista.

Kerhon ja Yliopiston suunnistusmestaruuksista kamppailtiin 11.10. Kaupin kansanpuiston metsissä, jonne Mikko Eerola oli ansiokkaasti kaivanut arkistojen kätköistä äärimmäisen haastavan 5,3 kilometrisen ja peräti 20 rastia sisältävän säksätyksen. Taitavimmin sen selvittivät Kaarina Nurminen ja Teemu Oksanen, suuronnittelut mestareille. Täydelliset tuloslistat löytyvät tulospalvelusta ja gps-seuranta täältä.

Syksyisen VJ-yöcupin avauksessa KeparDI näytti kyntensä järjestelytehtävissä. Kauden avaukseen osallistui reilut 100 yökettua, jotka pääsivät nauttimaan Keijon laatimista radoista Tenniskeskuksen pöheiköissä. A-radan suorittaneista moni ihmetteli maaston märkyyttä ja tukkoisuutta. Asiaan saattoi vaikuttaa kartoista tulostusvaiheessa kadonneet suot ja pystyvihreät. Tulokset ja gps-seurannat voi tsekata O-skillsistä.

Sorsan ja muiden saaliseläinten kannattaa olla valppaina, kun KeparDIlauma päästetään irti viitenä seuraavana torstaina yöcupeissa. Yöcup on myös mukana KeparDICupissa, joten edessä on myös tiukkaa keskenäistä välienselvittelyä. Pistetilanteen KeparDIen osalta voi tarkistaa täältä. Jos jostain syystä oma nimi ei näy listalla, vaikka pitäisi, ota yhteyttä manageriin.

Tulee vuosikymmenen Rusko-Tuska.

-Ex- päävalmentaja

Perinteikäs syksyn urheilujuhla Rusko-Tuska taivalletaan 14.11. Majarannan saunalta. Tulossa on ex-päävalmentajan mukaan vuosikymmenen Rusko-Tuska. Lähiaikojen viileät syyskelit lienevät jäähdyttäneen Koukkurahkan vedet jo lähelle Celsiuksen asteikon nollapistettä. Kaikelta varalta allekirjoittanut tarkisti jo fluorivoiteiden viimeiset käyttöpäivät ja terotteli sauvanpiikit, jos vaikka taktinen välinevalinta siivittäisi parempiin tuloksiin. Tarkemmat Tuska-infot toimitataan myöhemmin.

KeparDIn Suunnistusmestaruuskilpailut // KeparDI Orienteering Championships

—-In English below—-

Hei kaikki KeparDIt!

Syksy on edennyt vauhdilla ja on tullut aika vuosittaisille KeparDI:n suunnistusmestaruuskilpailuille. Mestikset toimivat samalla epävirallisina Tampereen yliopiston suunnistusmestaruuskilpailuina. Kyseessä on myös toinen KeparDI-cup osakilpailu, joten pisteitä on jaossa! Kilpailupäivä on keskiviikko 11.10.2023 ja kilpailumaastona toimii Kaupin maasto.

Tapahtumainfo:

Missä: Suunnistusmestaruuskilpailut käydään tänä vuonna Kaupissa väliaikalähtönä. Maasto on mäkistä kaupunkimetsää, jota halkovat lukuisat tiet ja polut. Kokoontuminen ja pysäköinti Kaupin uudella huoltorakennuksella eli täällä.

Milloin: keskiviikkona 11.10.2023 kello 17 ja ensimmäiset lähdöt kello 17:15. Lähtölistat julkaistaan tapahtumaa edeltävänä päivänä. Lähtöväli 2 min.

Ilmoittautumismaksu: Suunnistusmestaruuskilpailut ovat KeparDI:n jäsenille maksuttomat. Kerhon ulkopuolisille kisaajille karttamaksu on 5 euroa. Kerhon jäseneksi voi liittyä täältä. Kerhon jäsenmaksu kaudelle 2023-2024 on 5 euroa.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen KeparDI:n tulospalvelun kautta viimeistään tiistaina 10.10.2023 kello 14.00.

Matkat: Miesten ja naisten radan pituus on 5,3 km. Lisäksi tarjolla on erillinen helppo rata, jonka pituus on n. 3 km. Helpolta radalta ei kuitenkaan jaeta cup-pisteitä. Omat A4-karttamuovit mukaan!

Leimaus: Leimaus tapahtuu rastilipulla käymällä. Pyydämme jokaista osallistujaa käyttämään mahdollisuuksien mukaan tapahtumassa omaa GPS-kelloaan, jotta saadaan ”leimaukset” todennettua.

Tervetuloa kisaamaan mestaruuksista keskiviikkona 11.10.2023!

In English: 

Hello all KeparDIs!

Autumn has progressed at a rapid pace and the time has come for the annual KeparDI Orienteering Championships. At the same time, the race acts as unofficial orienteering championships of the University of Tampere. The competition day is Wednesday 11.10.2023 and the competition terrain is at Kauppi at Tampere.

Event info:

Where: The Orienteering Championships will be held this year in Tampere’s Kauppi. Car parking and assembly take place at: here.

When: Meeting at the above address at 17 and first starts at 17:15. Starting lists will be published the day before the event. Starting interval is 2 minutes.

Registration fee: The Orienteering Championships are free for KeparDI members. For competitors outside the club, the map fee is 5 euros. You can become a member of the club by filling out this form. The club’s membership fee for the period 2023-2024 is 5 euros.

Registration: Registration by KeparDI’s result service no later than Monday 9 October 2023 at 18.00. Result service.

Courses: The length of the men’s and women’s course is 5.3 km and the easy course is about 3 km. You can get cup-points from men’s and women’s course. Own map plastics (A4) required. 

Control punching and control descriptions: Punching is done by visiting the control flag. We ask each participant to use their own GPS clock at the event to verify the punching.

Welcome to the championship on Wednesday 11.10.2023!

KeparDIn kausi 2023-2024

Morjesta!

Ensimmäiseksi tervetuloa uudet ja vanhat KeparDIt! Nyt on hyvä hetki hoitaa vuotuinen jäseneksi liittyminen pois alta kuleksimasta, joka onnistuu täällä. KeparDIin ovat tervetulleita kaikki Tampereen yliopiston ja ammattikorkean opiskelijat, ei siis ole väliä opiskeletko Herwoodissa tai keskustassa. KeparDI on monilajinen kestävyysurheilukerho, jäsenen omalla suunnistustaustalla ei ole väliä, sillä vain murto-osassa tapahtumista suunnistus on päälaji.

Ilmoittautumalla jäseneksi pääset KeparDI-jäsenet sähköpostilistalle sekä WhatsApp-ryhmään, jota kautta tapahtumainfot tms. viimeistään saapuvat luoksesi. Kerhohuone on myös taas pitkästä aikaa auki ja kerholle pääsee aina, kun paikalla on myös hallituksen jäsen. Kerhon nettisivuilta voitte seurata onko kerholla valot päällä vai onko kerholla pimeää. Kerhohuone sijaitsee Hervannan kampuksella Sähkötalon skellarissa. KeparDIn ainutlaatuisia suunnistuspaitoja, buffeja sekä haalarimerkkejä on mahdollisuus ostaa itselleen kerhohuoneelta. Uusi erä edustusasuja on tilattu ja ehtii syksyn tärkeimpiin koitoksiin.

Tapahtumat:

Avajaispolkujuoksu 5.9

Ja sitten itse asiaan. KeparDI-kausi aloitetaan 5.9 avajaispolkujuoksun merkeissä Makkarajärven upeissa olosuhteissa. Kokoontuminen Hervantajärven parkkipaikalla klo 17:30. Suunnitelmissa juosta oheinen 5,4 km timanttinen lenkki porukalla ja rennolla vauhdilla niin, että letkassa käy mukava puheensorina koko matkan. Innokkaimmat voivat jatkaa lenkkiään tämän jälkeen haluamallaan konseptilla.

Suolikon Sinko 19.9.

KeparDI-cupin kausi alkaa Suolikon Singolla 19.9.! Kyseessä on maastojuoksukilpailu Suolijärven ympäri. Tälle vuodelle ollaan koostettu Suolikon Singon tilastot vuosilta 1999-2022 yhteen pakettiin, jotta vertailu takavuosien otatuksiin on mahdollista! Tapahtumassa on mahdollisuus kerätä pisteitä KeparDI-cuppiin ja nauttia kauniista syyssäästä. Juostavan reitin pituus on 4,3 km. Reittiä ei ole merkitty maastoon, mutta siihen voi käydä tutustumassa etukäteen. Reittikartta liitteenä. Lähtö ja maali sekä kokoontuminen Suolijärven kuntoradan läheisyydessä Suolijärven kuntoilumajan edessä (Suolijärvenkatu 7, 33720 TAMPERE) 17:30. Muistakaa tehdä hyvät verryttelyt ennen kokoontumista.

NSM

NSM eli avoimet opiskelijoiden pohjoismaiset mestaruuskilpailut järjestetään 3.-5. marraskuuta opiskelijasuunnistuksen Mekassa eli Norjan Trondheimissä . Tarkemmat infot ja ilmoittautuminen reissuun löytyy täältäVastaa viimeistään 5.9.2022 klo 23:59 mennessä.

Myöhemmin syksyllä tulossa:

  • Tampereen yliopiston avoimet mestaruussuunnistukset, kenestä tulee hallitseva mestari?
  • RuskoTuska 14.11- KeparDI syksyn ikonisin ja hauskin otatus, yösuunnistusta aina loistokkaassa Ruskossa lämpimässä syyssäässä.

Kauden 2022-2023 pulinat

KeparDIen kausi 2022-2023 on saatu päätökseen. Kausi huipentui wappuviikolla järjestetyssä Kaljamailissa, joka veti puoleensa runsaasti janoisia urheilijoita. Miesten sarjassa kerhon päävalmentaja Antton Sankelo uusi viime vuotisen mestaruuden, ja naisten sarjassa voittoskumpan pokkasi Elena Konstari. Kokonaisuudessaan tunnelma Kaljamailissa oli katossa, ja tapahtumapaikalla oli suuren urheilujuhlan tuntua.

Kaljamailin startti. Kuva: Mikael Kaila.
Kaljamailin miesten ja naisten sarjojen mitalikolmikot. Kuva: Aaro Aho

Sitten KeparDI-cupin lopputuloksiin. Kauden 2022-2023 cupin mestaruuden nappasi Joona Huila, joka osoitti kauden mittaan erinomaista kuntoa ja osaamista monella sektorilla. Huilan tekemisessä cupin viimeisessä osakilpailussa oli nähtävissä pientä pitkän kauden tuomaa rasitusta, eikä Huila yltänyt parhaimpaansa. Huilan tasaisen vahvat suoritukset aiemmissa osakilpailuissa olivat kuitenkin siivittäneet miehen jo niin suureen johtoon, että haastajat pysyivät kokonaiscupissa takana. Toisen sijan cupissa nappasi Teemu Eerola, ja Aaro Aho taisteli itsensä ronssin kylkeen.

Kauden 2022-2023 Kepardi-cupin TOP6

Sen lisäksi, että Huilan kesä menee mukavasti ihaillessa KeparDI-cupin pokaalia takanreunalla, on kesällä tiedossa myös muita hienoja tapahtumia. Kesäkuussa Porvoossa kilpailtava Jukolan viesti on jo pian ovella, ja siellä jos missä on taas kepardeja liikkeellä. Päätetään tämä kausi nyt kuitenkin tähän, ja palataan asiaan taas syksyllä avajaispolkujuoksun merkeissä!

Hiihtomestikset 2023 // XC-Skiing Champs 2023

Morjensta pöytään!

KeparDI -cup jatkuu taas vuodenvaihteen jälkeen ja vuorossa on KeparDI:n hiihtomestaruuskilpailut, jotka ovat samalla myös avoimet Tampereen Yliopiston hiihtomestaruuskilpailut. Sääolosuhteet ovat olleet tänä talvena hyvin vaihtelevat, ja sään mahdollisista vaikutuksista kilpailuun ilmoitetaan erikseen. Usko on kuitenkin vahva, että päästään kisaamaan ohjeiden mukaisesti.

Aika ja paikka: tiistaina 31.1 klo 17 Kaupin hiihtopyhätössä

Ilmoittautuminen: Ilmoittautumiset kilpailuun ensisijaisesti KeparDI:n tulospalvelun kautta 30.1.2023 klo 23.59 mennessä: https://webpages.tuni.fi/kepardi/tulospalvelu/2022-2023/Hiihtomestaruus Ilmoittautuminen on mahdollista paikan päällä kello 16.45 saakka. Osallistumismaksua ei ole.

Lähtöajat ja numerot: Lähtölistat arvotaan. Kilpailussa käytetään numerolappuja. Numeroiden jako kello 16.50.

Tyyli: Kilpailija valitsee itse hiihtääkö perinteisellä vai vapaalla tyylillä. Perinteisellä tyylillä hiihdetyt ajat kerrotaan lopputuloksiin kertoimella 0,88.

Matka: 10km väliaikalähtö sekä miehillä että naisilla. Reitti on kaksi kertaa Kaupin kilpavitonen.

Tulkaa sankoin joukoin paikalle kisailemaan KeparDI-cupin pisteistä ja Tampereen yliopiston hiihtomestaruuksista! Hyvää meininkiä on tarjolla kaikille, sekä mainetta ja kunniaa niitä janoaville.

Sporttisin terveisin
Antton Sankelo, tuore päävalmentaja

In English:
Hi! It is time for The 2023 KeparDI and Tampere University Cross-Country Skiing Championships. The championships take place at Kauppi. First start is at 17:00 and the number bibs are given at 16:50.

Distance: 10km.

The competitor chooses whether to ski classic or free style. The times skied on classic style are multiplied to the final results by a factor of 0.88.

Registration through KeparDI’s results service by 30.1 at 23:59 by pressing ”ilmoittaudu” and then adding your name and choosing series: https://webpages.tuni.fi/kepardi/tulospalvelu/2022-2023/Hiihtomestaruus
Late registration at Kauppi at 16.45.

Best regards,
Antton Sankelo, Headcoach

Pikkujoulusuunnistus ja syyskokous 2022

KeparDI-cupin 4. osakilpailu eli pikkujoulusuunnistus saunan kera sekä KeparDI:n yleiskokous järjestetään 30.11 keskiviikkona. Voit osallistua molempiin tai halutessasi vain toiseen, joka tapauksessa kannattaa tulla paikan päälle!

Yleiskokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, kokouksen esityslista on lähetetty KeparDI:n sähköpostijakeluun aikaisemmin. Kerhon syysyleiskokouksen jälkeen on tarkoitus pitää Tampereen yliopiston suunnistuskerho KeparDI ry:n perustamiskokous. Tämä on lähinnä byrokraattinen muodollisuus, jotta nykyinen KeparDI saadaan rekisteröityneeksi yhdistykseksi. Kuitenkin hieno mahdollisuus laittaa nimeä paperiin ja olla yksi perustajajäsenistä!

Ohjelma:

Aiemmista tiedotusten jälkeen on tullut pari muutosta, joten mennään oheisella ohjeistuksella:

Klo 16:40-16:50 mahdollisuus jättää sauna- ja vaihtokamat Pirkka 6:n (Tieteenkatu 18) kerhotilaan, ovikoodi 109. Juosten kampukselle ~ 1 km.

Klo 17:00 kokoontuminen Hervannan kampuksen etupihalla. Pirkka 6:n sijasta voit halutessasi tulla myös suoraan lähtöön.

Klo 17:05 Pikkujoulusuunnistuksen startti, kesto noin 40 min

Klo 18:00-19:00 Sauna Pirkka 6:ssa.

Klo 19:00 Alkaen pikkujoulusuunnistuksen palkintojen jako, syksyn yleiskokous sekä pienimuotoinen jouluateria

~klo 20 KeparDI ry. perustamiskokous

Pikkujoulusuunnistuksen kisakonsepti:

Tänä vuonna pikkujoulusuunnistus koostuu kahdesta sprinttisuunnistuksen erästä kampuksella, jotka tapahtuvat yhteislähdöllä. Kisan voittaja ei ole se, jolla on paras kunto, vaan se, jonka päättelykyky toimii kaikista terävimmin. Kaikkiaan itse pikkujoulusuunnistuksen juostu matka tulee olemaan noin 5 km, tämä siis ilman siirtymisiä Pirkka 6:n ja Kampuksen välillä.

Ilmoittautuminen: KeparDI:n tulospalvelussa 30.11.2022 klo 11 mennessä. Muutamia extrakarttoja myös varattu, jos joku haluaa viimemetreillä mukaan.

Varustus: Otsalamppu, sään mukainen juoksuvarustus, kynä ja oma A4 karttamuovi

Pisteet: Erän paras saa 500 pistettä, seuraavien sijojen pisteet lasketaan aikaeron perusteella. Palkinnot jaetaan kahden erän yhteistulosten perusteella. Sarjoja on vain yksi, joten naiset saavat aikahyvitystä kertoimella 0,88*todellinen aika.

Lähtö: 17:05 Hervannan kampuksen etupiha

Hinta: Jäsenille ilmainen, muille 5€.

Rusko-tuska 2022

———-shortly in English below———-

Rusko-Tuska ti 15.11.2022 klo 16.20 Majarannan saunalla

Terve vuan!

Kelit viilenevät ja illat pimenevät, joten on aika laittaa akut (ja vaihtoakut) lataukseen ja ilmoittautua Rusko-Tuskaan! Rusko-Tuska juostaan tänäkin vuonna Ruskon legendaarisilla kalliolla ja luontopoluilla peruskarttaan luottaen. 

Tänä vuonna Rusko-Tuskassa koetaan uudistus ratojen osalta. Tarjolla on kolme eripituista rataa: Tuska, semiTuska ja miniTuska, joista viimeinen on suunnistustaidollisilta vaatimuksiltaan helpompi ja rata tukeutuu alueen polkuihin. Ratojen tarkemmat pituudet ja rastien määrän löydät alta. Uudistuksen tavoitteena on mahdollistaa tämän upean tapahtuman kokeminen entistä laajemmalle kohderyhmälle.

Osallistujat voivat vapaasti valita minkä radan suorittavat ja kaikki radat lähtevät yhteislähdöllä samaan aikaan. KeparDI-Cupin pisteistä kamppaileville huomioksi, että pisteitä jaetaan miehille ainoastaan Tuska radalta ja naisille sekä Tuska että semiTuska radoilta. Pisteytyksen yksityiskohdista voi kysellä lisää allekirjoittaneelta.

Tapahtumakeskuksena toimii viime vuonna hyväksi todettu Majarannan sauna aivan kilpailumaaston ytimessä. Paikalle voi saapua klo 16.00 alkaen. Lisätietoja saunasta osoitteessa https://majaranta.fi. Saamme saunan käyttöön vain täksi illaksi ja siivous hoidetaan illan päätteeksi yhteisesti.

Jos et itse kisaa, niin tule ainakin Majarannan saunalle saunomaan ja seuraamaan kisaa GPS-seurannan välityksellä. Tulossa on yksi syksyn huikeimmista urheilutapahtumista. Tätä ei kannata missata. Tervetuloa siis saunomaan ja katselemaan, vaikka kilpaileminen ei maistuisikaan! Saunalle on myös yleensä tilattu kootusti pizzaa.

Alla tarkemmat kisainfot:

Ilmoittautuminen: ma 14.11. klo 12:00 mennessä KeparDIn tulospalveluun. Ei jälki-ilmoittautumisia (mutta pari varakarttaa löytyy). Kerhon jäsenille tapahtuma on ilmainen. Muille kartta- ja saunamaksu 8€ (kerhon jäsenmaksu 5€ ja jäseneksi voi liittyä täällä).

Kilpailukeskus: Majarannan eli Poliisien sauna Hervantajärven rannalla (Salmenkalliontie 70, 33720 TAMPERE). Kilpailukeskus aukeaa kello 16:00. Mahdollisuus GPS-seurannan seuraamiseen porukalla kilpailun aikana. Saunalla on parkkitilaa autoille ja Hervantajärven ratikkapysäkille on matkaa noin 800m.


Kokoontuminen: Klo 16:20 kilpailukeskuksessa Majarannan saunan sisätiloissa, josta klo 16.40 siirtyminen yhteisesti alkuverryttelyn omaisesti lähtöön. Lähtöön matkaa noin 2,3 km. Vaihtovaatteet voi jättää saunalle. Lähtöön on mahdollista päästä myös autokyydillä. TULKAA AJOISSA PAIKALLE!

Varustekuljetus: Lähdöstä on mahdollisesti varustekuljetus Majarannan saunalle, selviää ennen lähtöä.

Varustus: Mukaan kestävä ja toimiva suunnistuslamppu. Ilman varalamppua ei pääse starttaamaan (säännön noudattamista ei valvota). Suosittelen lämpimästi varaamaan mukaan myös geelejä ja muuta evästä, jos siltä tuntuu. Puhelimen tai muiden suunnistusta helpottavien välineiden käyttö suorituksen edistämiseksi on kielletty, mutta puhelin saa olla mukana turvallisuussyistä.

Lähtö: Kaikkien sarjojen yhteislähtö tapahtuu noin klo 17:00, lähtöön matkaa Majarannasta noin 2,3 km.

Sarjat ja alustavat matkat

Tuska: 12,8 km / 11 rastia

semiTuska: 7,1 km / 7 rastia

miniTuska: 2,6 km / 4 rastia / taidollisesti helpompi


Kartta: Peruskartta 1:15 000, käyräväli 5m. OMA A3 KARTTAMUOVI!! Järjestäjällä on muutamia lainamuoveja.

Ratamestari: viime vuoden voittaja Teemu Eerola

Maasto: Hämäläistä talousmetsää erittäin vaihtelevin kulkukelpoisuuksin. Radoille on myös saatu paloja kauneimmasta ja kauheimmasta Ruskosta.

Leimaus: Rasteilla heijastinputkilot varustettuna Keijon kuvalla. Leimaus tapahtuu koskettamalla heijastinputkiloa.


Maali: Majarannan saunan läheisyydessä. Maali sulkeutuu viimeistään klo 22. 

Keskeyttäneet: Tulkaa saunan/maalin kautta tai ilmoittakaa jollekin.

Pesu: Kisan jälkeen Majarannassa suihkut ja jälkilöylyt. Yhteissauna, joten uimapuvun käyttö on suositeltavaa. Saunan yhteydessä myös mahdollisuus käydä uimassa Hervantajärven aalloissa. 

GPS-seuranta
: Kisassa on käytössä GPS-seuranta. Lisätietoja ja linkki GPS-seurantaan lähempänä tapahtumaa. 

Edellisten vuosien ratoja ja reittejä voi tutkia seuraavista linkeistä tai osoitteesta https://gps.virekunnas.fi/

http://www.tulospalvelu.fi/gps/20191106RuskoTuska/

http://www.tulospalvelu.fi/gps/20201103RuskoTuska/

http://www.tulospalvelu.fi/gps/20211110RuskoTuska/

PalkinnotRoimasti kunniaa ja KeparDI-cupin pisteitä!

In English:

What: Long distance night-o race in Rusko using basic map (not orienteering map). Look here for example.

When: Tuesday 15.11.

Gathering 16:20 at Majarannan sauna (Salmenkalliontie 70, 33720 TAMPERE).

Warm up together to start at 16:40. The start is 2,3 km away from Majaranta.

Mass-start at about 17:00.

Competition centre: Majarannan sauna, opens at 16:00.

Map: A3, scale 1:15 000/5m, bring your own plastic

Registration: To KeparDI result service before Monday 14.11. noon. Free for KeparDI members. 8€ map/sauna fee for others.

Courses and distances:

Tuska: 12,8 km / 11 controls

semiTuska: 7,1 km / 7 controls

miniTuska: 2,6 km / 4 controls / easier course

You can select any course you want. Note that KeparDI cup points will be awarded only from Tuska course to mens and Tuska or semiTuska courses for women. 

Other:  You need your own headlamp to participate in this event. Sauna & Pizza after the race at Majaranta. Changing of clothes can be left to Majaranta curing event. GPS-tracking in use for all competitors.

If you have any questions about the event ask from Teemu Eerola (teemu.eerola@tuni.fi).

Suunnistusmestarit 2022

Kauden 22-23 suunnistusmestaruudet kisattiin hyvissä olosuhteissa Roominvuorella. Alkuverryttelyssä heitettiin ilmoille ideaa Rusko-Tuskasta yhtenä siirtymänä Kuohenmaalta Hervantaan🧗🏻‍♂️🥶

Miesten sarjassa voitto ratkottiin pienimmällä mahdollisella, eli yhden sekunnin erolla. Voittoon väänsi Teemu Oksanen niukasti Eerolan Teemun edelle. Naisten puolella voittoon suunnisti toista vuotta putkeen Venla Taulavuori🧭🥇

Tulokset ja väliajat

GPS-seuranta

KeparDI-cup pistetilanne

Iso kiitos Valkeakosken Haka ja Timo Salonen loistavista järjestelyistä!🤝🏻

Miesten rata

Osa KeparDI:n legioonasta oli käynyt kuluneena viikonloppuna Ruotsin maalla 25Mannassa ja osa jatkaa kautta vielä tulevana viikonloppuna SM-erikoispitkällä. Pian edessä odottaa yhteisreissu kohti NSM 2022 ja edessä paistaa jo aina yhtä uskomaton Rusko-Tuska.

Jälkipöhinää

KeparDI