Rusko-tuska 2022

———-shortly in English below———-

Rusko-Tuska ti 15.11.2022 klo 16.20 Majarannan saunalla

Terve vuan!

Kelit viilenevät ja illat pimenevät, joten on aika laittaa akut (ja vaihtoakut) lataukseen ja ilmoittautua Rusko-Tuskaan! Rusko-Tuska juostaan tänäkin vuonna Ruskon legendaarisilla kalliolla ja luontopoluilla peruskarttaan luottaen. 

Tänä vuonna Rusko-Tuskassa koetaan uudistus ratojen osalta. Tarjolla on kolme eripituista rataa: Tuska, semiTuska ja miniTuska, joista viimeinen on suunnistustaidollisilta vaatimuksiltaan helpompi ja rata tukeutuu alueen polkuihin. Ratojen tarkemmat pituudet ja rastien määrän löydät alta. Uudistuksen tavoitteena on mahdollistaa tämän upean tapahtuman kokeminen entistä laajemmalle kohderyhmälle.

Osallistujat voivat vapaasti valita minkä radan suorittavat ja kaikki radat lähtevät yhteislähdöllä samaan aikaan. KeparDI-Cupin pisteistä kamppaileville huomioksi, että pisteitä jaetaan miehille ainoastaan Tuska radalta ja naisille sekä Tuska että semiTuska radoilta. Pisteytyksen yksityiskohdista voi kysellä lisää allekirjoittaneelta.

Tapahtumakeskuksena toimii viime vuonna hyväksi todettu Majarannan sauna aivan kilpailumaaston ytimessä. Paikalle voi saapua klo 16.00 alkaen. Lisätietoja saunasta osoitteessa https://majaranta.fi. Saamme saunan käyttöön vain täksi illaksi ja siivous hoidetaan illan päätteeksi yhteisesti.

Jos et itse kisaa, niin tule ainakin Majarannan saunalle saunomaan ja seuraamaan kisaa GPS-seurannan välityksellä. Tulossa on yksi syksyn huikeimmista urheilutapahtumista. Tätä ei kannata missata. Tervetuloa siis saunomaan ja katselemaan, vaikka kilpaileminen ei maistuisikaan! Saunalle on myös yleensä tilattu kootusti pizzaa.

Alla tarkemmat kisainfot:

Ilmoittautuminen: ma 14.11. klo 12:00 mennessä KeparDIn tulospalveluun. Ei jälki-ilmoittautumisia (mutta pari varakarttaa löytyy). Kerhon jäsenille tapahtuma on ilmainen. Muille kartta- ja saunamaksu 8€ (kerhon jäsenmaksu 5€ ja jäseneksi voi liittyä täällä).

Kilpailukeskus: Majarannan eli Poliisien sauna Hervantajärven rannalla (Salmenkalliontie 70, 33720 TAMPERE). Kilpailukeskus aukeaa kello 16:00. Mahdollisuus GPS-seurannan seuraamiseen porukalla kilpailun aikana. Saunalla on parkkitilaa autoille ja Hervantajärven ratikkapysäkille on matkaa noin 800m.


Kokoontuminen: Klo 16:20 kilpailukeskuksessa Majarannan saunan sisätiloissa, josta klo 16.40 siirtyminen yhteisesti alkuverryttelyn omaisesti lähtöön. Lähtöön matkaa noin 2,3 km. Vaihtovaatteet voi jättää saunalle. Lähtöön on mahdollista päästä myös autokyydillä. TULKAA AJOISSA PAIKALLE!

Varustekuljetus: Lähdöstä on mahdollisesti varustekuljetus Majarannan saunalle, selviää ennen lähtöä.

Varustus: Mukaan kestävä ja toimiva suunnistuslamppu. Ilman varalamppua ei pääse starttaamaan (säännön noudattamista ei valvota). Suosittelen lämpimästi varaamaan mukaan myös geelejä ja muuta evästä, jos siltä tuntuu. Puhelimen tai muiden suunnistusta helpottavien välineiden käyttö suorituksen edistämiseksi on kielletty, mutta puhelin saa olla mukana turvallisuussyistä.

Lähtö: Kaikkien sarjojen yhteislähtö tapahtuu noin klo 17:00, lähtöön matkaa Majarannasta noin 2,3 km.

Sarjat ja alustavat matkat

Tuska: 12,8 km / 11 rastia

semiTuska: 7,1 km / 7 rastia

miniTuska: 2,6 km / 4 rastia / taidollisesti helpompi


Kartta: Peruskartta 1:15 000, käyräväli 5m. OMA A3 KARTTAMUOVI!! Järjestäjällä on muutamia lainamuoveja.

Ratamestari: viime vuoden voittaja Teemu Eerola

Maasto: Hämäläistä talousmetsää erittäin vaihtelevin kulkukelpoisuuksin. Radoille on myös saatu paloja kauneimmasta ja kauheimmasta Ruskosta.

Leimaus: Rasteilla heijastinputkilot varustettuna Keijon kuvalla. Leimaus tapahtuu koskettamalla heijastinputkiloa.


Maali: Majarannan saunan läheisyydessä. Maali sulkeutuu viimeistään klo 22. 

Keskeyttäneet: Tulkaa saunan/maalin kautta tai ilmoittakaa jollekin.

Pesu: Kisan jälkeen Majarannassa suihkut ja jälkilöylyt. Yhteissauna, joten uimapuvun käyttö on suositeltavaa. Saunan yhteydessä myös mahdollisuus käydä uimassa Hervantajärven aalloissa. 

GPS-seuranta
: Kisassa on käytössä GPS-seuranta. Lisätietoja ja linkki GPS-seurantaan lähempänä tapahtumaa. 

Edellisten vuosien ratoja ja reittejä voi tutkia seuraavista linkeistä tai osoitteesta https://gps.virekunnas.fi/

http://www.tulospalvelu.fi/gps/20191106RuskoTuska/

http://www.tulospalvelu.fi/gps/20201103RuskoTuska/

http://www.tulospalvelu.fi/gps/20211110RuskoTuska/

PalkinnotRoimasti kunniaa ja KeparDI-cupin pisteitä!

In English:

What: Long distance night-o race in Rusko using basic map (not orienteering map). Look here for example.

When: Tuesday 15.11.

Gathering 16:20 at Majarannan sauna (Salmenkalliontie 70, 33720 TAMPERE).

Warm up together to start at 16:40. The start is 2,3 km away from Majaranta.

Mass-start at about 17:00.

Competition centre: Majarannan sauna, opens at 16:00.

Map: A3, scale 1:15 000/5m, bring your own plastic

Registration: To KeparDI result service before Monday 14.11. noon. Free for KeparDI members. 8€ map/sauna fee for others.

Courses and distances:

Tuska: 12,8 km / 11 controls

semiTuska: 7,1 km / 7 controls

miniTuska: 2,6 km / 4 controls / easier course

You can select any course you want. Note that KeparDI cup points will be awarded only from Tuska course to mens and Tuska or semiTuska courses for women. 

Other:  You need your own headlamp to participate in this event. Sauna & Pizza after the race at Majaranta. Changing of clothes can be left to Majaranta curing event. GPS-tracking in use for all competitors.

If you have any questions about the event ask from Teemu Eerola (teemu.eerola@tuni.fi).