KeparDIn vuoden 2021 Mestisten kilpailukutsu ja -ohjeet.

Syksy on edennyt vauhdilla ja on tullut aika vuosittaisille KeparDIn suunnistusmestaruuskilpailuille. Mestikset toimivat samalla epävirallisina Tampereen yliopiston suunnistusmestaruuskilpailuina. Kilpailupäivä on tiistaina 12.10.2021 ja kilpailumaastona toimivat Haralanharjun upeat maisemat Kangasalla. Pistäkää myös kalentereihinne ylös Ruskotuskan alustava päivämäärä 10.11.

Tapahtumainfo:

Missä: Suunnistusmestaruuskilpailut käydään tänä vuonna Kangasalla Haralanharjun näkötornin tuntumassa. Autojen parkkeeraus ja kokoontuminen tapahtuu osoitteessa: Haralanharjuntie 142, 36120 Kangasala. Maasto on hyvää hämäläistä sekametsää, jossa näkyvyys on paikoitellen hyvä.

Milloin: Kokoontuminen edellä mainitussa osoitteessa tiistaina 12.10.2021 kello 15.45 ja ensimmäiset lähdöt kello 16:00. Lähtölistat julkaistaan tapahtumaa edeltävänä päivänä. Lähdöt kilpailukeskuksesta. Lähtöväli 2 min.

Ilmoittautumismaksu: Suunnistusmestaruuskilpailut ovat KeparDIn jäsenille ilmaiset. Kerhon ulkopuolisille kisaajille karttamaksu on 7 euroa. Kerhon jäseneksi voi liittyä täyttämällä tämän lomakkeen. Kerhon jäsenmaksu kaudelle 2021/2022 on 5 euroa.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen KeparDIn tulospalvelun kautta viimeistään maanantaina 11.10.2021 kello 16.00. https://webpages.tuni.fi/kepardi/tulospalvelu/2021-2022/Mestaruussuunnistus. Jälki-ilmoittautuminen on myös mahdollista tapahtumapaikalla kello 15.45 asti. Pyydämme kuitenkin kaikkia tekemään ilmoittautumisen etukäteen, jotta osaamme varautua oikealla karttojen määrällä.

Kartta ja matkat: Kilpailukarttana toimii Janne Weckmanin tänä vuonna (5/2021) tekemä uusi kartta, koko A4. Kartan mittakaava on 1:10000 ja käyräväli 5 metriä.  Miesten radan pituus on 5,6 km ja naisten radan pituus on 4,2 km. Ratapituudet voivat muuttua hieman ennen kilpailupäivää. Omat karttamuovit mukaan. Ratamestarina toimii Eevert Toivonen. Molemmissa sarjoissa on käytössä kartan kääntö. Miehillä kartan kääntö on n. 80% ja naisilla 75% kohdalla. Kartan käännön jälkeen juostaan kartan osoittamaa viitoitusta pitkin K-pisteelle, josta uusi rata alkaa. Viitoitusta ei ole merkattu maastoon. Alla oleva kuva havainnollistaa tilannetta. Loppulenkin viimeinen rasti on sama kuin kartankääntörasti. Viimeiseltä rastilta juostaan maaliin, joka sijaitsee kilpailukeskuksessa.

Leimaus ja rastimääritteet: Leimaus tapahtuu rastilipulla käymällä. Pyydämme jokaista osallistujaa käyttämään tapahtumassa omaa GPS-kelloaan, jotta saadaan ”leimaukset” todennettua. GPS-seurannasta lisää alla. Rastimääritteet on painettu karttaan, irrallisia rastimääritteitä ei ole.

GPS: Tapahtumassa on käytössä Heikki Virekunnaan GPS-seuranta livenä. Seurantaa varten tarvitset puhelimen, joka on yhteensopiva seurantasovelluksen kanssa. Lisätietoja ja sovelluksen lataaminen osoitteesta https://gps.virekunnas.fi/. Seurantaan osallistuminen livenä on vapaaehtoista. Oman kellonsa GPS-jäljen pystyy myös lataamaan seurantaan jälkikäteen edellä mainitulta sivulta. Jälkikäteen lataaminen on lähes pakollista leimausten tarkistamiseksi.

Tervetuloa kisaamaan mestaruuksista tiistaina 12.10.2021!

Mallikuva mestisten rataprofiilista.