Lumi-Toukola 1995

Lumi-Toukola 1995

KeparDI Lumitoukolassa 1995

Yhteiskuva
Tomi, Tommi, Heikki, Tero, Sammy, Sami ,Mikko

 

KeparDIn nousu ja UHO osa I & II

 

Niin, alkukankeudesta huolimatta saimme haalittua kokoon 16 KeparDI-henkistä karpaasia ja pari joukketta oli siis valmiina taistoon. Miehet ilmaantuivat kilpailukeskukseen, Tampereen Kaupin hiihtosuunnistuspyhättöön ennemmin tai myöhemmin (kaikki muut ennemmin, K2 myöhemmin). Intoa puhkuen startattiin ensimmäiselle osuudelle ja pelin henki oli alusta pitäen selva: KeparDI II johti ja KeparDI I oli viimeinen. Latupartio-taktiikalla siis tahkottiin läpi harmaan kiven (niitä oli meinaan enemmän kun lunta) ja reilun kympin pyrähdyksen jälkeen teekkarihaalarinen "duunari" Raino Pesu liuttelee sauvakujamme läpi vaihtoon ensimmäisenä. Show oli siis jo meidän. Rainon jälkeen ehtikin kulua melkoinen tovi, ennenkuin ykkösjoukkueen H.Laine tyylikkäästi telemarkaten saapuu VÄLIAIKARASTILLE ja aloittaa hillittömän loppurutistuksen kohti vaihtoaluetta. Show oli siis yhä enemmän meidän.

Tööt Töötin kuva Pidimme kisapaikan muuten erittäin vaisua tunnelmaa yllä mm. harjoittelemalla maalisuoralla loppukiritaisteluja. Thunder Bay-tyyliset Myllylä-venytykset ja Lillehammermaiset Dählie-helikopterit kirvoittivat yleisön sympatiat puolellemme. Mantteli päällä verryttelevät hiihtoniilomme olivat myös erittäin hupaisaa katseltavaa – kauempaa (läheltähän ne on niin saatanan rumia!). Jaksoimme myös kannustaa omiamme, vaikka AIVAN terävimpään kärkeen ei esim. I-joukkueella ollut enää mahkuja…

 

Kolmannen osuuden jälkeen tuli ensimmäiset krapulaiset tuskanparahdukset (jännä sanaleikki. lat.huom.), kun Nurmon siivittäessä KeparDI II:sta vaihtoon niskaan hengitti 13 sekan päässä, kukas muukaan kuin OL-Bowlare. Tuo ENTINEN opiskelijasuunnistajien lippulaiva oli toipunut yllättävänkin hyvin lauantai-yön rasituksista ja skabasta oli tulossa tiukka. Hookkanen nimittäin ei ollut tässä vaiheessa viela hiihtänyt! I-joukkueen puusuksikeplottelijat totesivat kahden osuuden jälkeen, että ei saatana ja Rintasen pojalle lyötiin alle kunnon menopelit. Oli aika ruveta kuromaan kärkeä kiinni! Viritettiin voiderätit ja kloonattiin lisää sauvoja sekä haettiin ternimaitoa läheisestä meijeristä (mouhijärvi).

 

Sitten se tapahtui! Narzan kiskoessa I-joukkuueen nousukasta viestiä kohti kääntopistettä kuului vaan *SNAP* *CRACKLE* ja *POP*, kun Narzan sauva kohtasi karmean katkeamiskuoleman (rauha hänen muistolleen). Tämän traagisen paikan jalkeen oli heti OL-Bowlaren huoltopiste, jossa huoltopäällikkö Aadolf Koeykaenen tilanteen nähtyään vain huiski kossupulloollaan, että Hus, pois! Ehdotankin, että solmisimme Ol-Bowlaren kanssa yhteispullo- ja känniavunantosopimuksen vastaavien tilanteiden välttämiseksi. Varmasti olisi Narzaa helpottanut reilu ryyppy Aatun pullosta!

 

[Rikun ja  Nartzan kuva] Tässä vaiheessa kakkosjoukkue oli jo ankkuria vaille valmis. Jussilan verrytellessä rauhassa tulevaan voittokamppailuun keskittyen tuntui kaikki vielä hyvaltä. Hookkanen oli ollut matkalla muutaman minuutin ja keulaan ei ollut kuin muutama hassu tunti. Samalla hetkellä Vesa Makipää kuitenkin kaartaa maalialueelle ja kuuluttaja ilmoittaa kisojen päättyneen. Säälista meille annettiin kuitenkin mahdollisuus hiihtää reittimme läpi mukavassa seurassa. Reippaan ulkoilun jälkeen kalja maistuu nimittäin paljon paremmalta! Yhteislähtöön joutui ennakko-odotuksista huolimatta ainoastaan viisi keparDIa. Ja kaikki pääsivat maaliin…hyväksytysti.
 

Lopputuloksista noteeraisin pari mielenkiintoista seikkaa:

Nöyryytimme OL-Bowlarea puhtaasti 6-0. Tässä tilanteet:

1-0
Raino Pesu tykittää KeparDIn kärjessä vaihtoon ja pääsee kuuluttajan kanssa spekuloimaan KeparDIna olon hienouksia! Piste meille.

2-0
Tuntia myöhemmin H.Laine telemarkkaa vaihtoon ja lähettää T.Taulavuoren matkaan. Kuulutus noteeraa, Suunnistaja-lehden päätoimittaja Olavi Maki naureskelee tyytyväisenä partaansa. Piste meille.

3-0
Mantteli-verryttelijät herättävät ansaittua huomiota ja meille taas piste (tämähän oli varma pointsi.)

4-0
K.Jussila rynnii hurmiossa kakkosjoukkueen ankkuri- pätkää kuitaten OL-Bowlaren joukkeen 22 sekunnilla! Makea voitto ja makea piste meille!

5-0
Ykkösjoukkue sinnittelee peräpäässä kuin perskärpänen ja tähyää toiseksiviimeistä sijaa. M.Koivisto mm. nappaa karkeä vartin kiinni. Tavoite ei kuitenkaan täyty vaan jäämme viimeiseksi, eli sijalle 69! Sorry vaan, Siitoksen veljekset. Me napattiin nyt sitten sekin sija! Entistä makeampi pointsi meille!

6-0
Ja viimenen niitti nöyryytetyn OL-Bowlaren arkkuun on ilmestyvän Suunnistajan mukana KeparDIlle tuleva julkisuus ja sen myotä älämölövaltikan siirtyminen Tampereelle! We are the KINGS, HEI!

Skriivaili,

– Sammy Takaluoma

KeparDI