Matemaattisen mallinnuksen verkosto

Matemaattisen mallinnuksen verkostohankkeen johtoryhmän kokous 16.1.2014

  1. Paikalla:

    Seppo Pohjolainen

    Jussi Kangas

    Jorma Merikoski

    Skypen kautta osallistuu:

    Esko Turunen

    Erkki Laitinen

    Matti Heiliö

    Timo Tiihonen

    Jukka Tuomela

    1. Kokouksen avaus Seppo Pohjolainen avasi kokouksen klo 10.05

    2. Edellisen kokouksen muistio Edellisen kokouksen muistio tarkastettiin kokouksen kuluessa.

    3. Kurssit:

    Matemaattisen mallinnuksen peruskurssi päätettiin ennätysmäärällä suorituksia. Kurssilla oli suorituksia yhteensä 91 kappaletta ja ne jakautuivat yksiköittäin seuraavasti:

    Aalto: 10 kappaletta
    Joensuu: 3 kappaletta
    Kuopio: 3 kappaletta
    Jyväskylä: 1 kappale
    Lappeenranta: 31 kappaletta
    Oulu: 2 kappaletta
    Tampere: 41 kappaletta

    Datan analyysimenetelmät mallinnuksessa alkoi13.1. Toinen keväällä pidettävä kurssi on mallinnus ja optimointi. Näiden kurssien osalta kaikki on kunnossa.

    Lukuvuonna 2014-2015 päätettiin järjestää kurssit Matemaattisen mallinnuksen peruskurssi, Jatkuvat mallit ja Osittaisdifferentiaaliyhtälöt mallinnuksessa.

    Muut asiat

    • Mallinnuksen kirjan käännöshanke. Seppo kävi läpi Tuomaksen viimeisen tilannekatsauksen. Kaikki muut osiot ovat kunnossa paitsi Riston osio. Jorma lupasi tarkastaa kielen Riston osiosta.
    • Apurahahakemus: Timo toimii yhteenvetäjänä, mutta muiden tulisi päivittää omat osuutensa Google Driveen!! Timolla oli ideoita myös yhteistyöstä Tilastotieteen verkostohankkeen kanssa.
    • TTY:n sisäinen MOOC-hanke. Haetaan rahaa hankkeesta. Materiaalin päivitys? Lappeenrannassa opetusstrategiarahaa käytettävissä.
    • Matilla ja Sepolla ajatuksia osallistumisesta eurooppalaiseen hankkeeseen, jonka tavoitteena on sillan rakentaminen matematiikan ja teollisuuden välille. Tavoitteena on yhdistää erilaisten hankkeiden pyrkimyksiä ja hakea vaikutusvaltaa Brysseliin. Olisiko Mallinnuksen verkostolla mahdollisuuksia toimia Suomen edustajana? ECMI:n kokous, Seppo yrittää päästä osallistumaan.

    Seuraava kokous Torstai 20.2. kello 10.00

    Kokouksen päättäminen Seppo Pohjolainen päätti kokouksen kello 11.00