Matemaattisen mallinnuksen verkosto

Matemaattisen mallinnuksen verkostohankkeen johtoryhmän kokous 13.12.2006

Osallistujat:
Seppo Pohjolainen
Robert Piche
Timo Tiihonen
Matti Heiliö
Erkki Laitinen
Emilia Ylirinne

1. Kokouksen avaus
Seppo Pohjolainen avasi kokouksen.

2. Edellisen kokouksen pöytäkirja
Tarkastettiin ja hyväksyttiin edellisen kokouksen pöytäkirja.

3. Ilmoitusasiat

Robert on pitänyt mallinnushankkeesta esitelmän Barcelonassa marraskuussa. Aiheesta ja mahdollisesta yhteistyöstä oltiin kiinnostuneita.

Zurichin mallinnuskonferenssiin on hyväksytty hankkeen minisymposio sekä abstraktiehdotus.

Robert on kutsuttu ensi kesäkuun kahdeksi ensimmäiseksi viikoksi Kanadaan teollisuusmatematiikan työpajaan. Robert on lähettänyt aiheesta sähköpostin ja kiinnostuneet voivat ilmoittautua hänelle.

4. Kurssit
Syksyn kurssit ovat päättyneet ja Emilia odottaa vielä muutamia arvosteluita. Päätettiin, ettei kevään kursseille pidetä erityistä aloitusvideoneuvottelua. Jatkuvat mallit aloitetaan viikolla 3 ja stokastiikka-kurssi viikolla 9.
5. Hankkeen jatkuminen
Hankkeesta on jäänyt ylijäämiä aikaisemmilta vuosilta, joiden avulla voidaan jatkaa hanketta kevään ajan. Keväällä tehdään suunnitelma toiminnasta jatkossa. Keskusteltiin, että opetukset tehtäisiin virkatyönä ja jonkinlaista koordinointia tarvitaan edelleen. Seppo on yhtyedessä OPM:n laskennallisten tieteiden työryhmän sihteeriin. Hänelle lähetetään mahdollisesti ehdotuksia toimenpiteistä, joiden avulla mallinnushanke voisi kytkeytyä laskennallisten tieteiden hankkeeseen. Valmistellaan hankkeen liiketoimintasuunnitelmaa seuraavaan kokoukseen mennessä.
6. Esite
Tekstejä voi vielä kommentoida.
Opiskelijaversio

Hallinnollinen versio
7. Kirja
Marja-Leena on koonnut uuden yhtenäisen version kirjasta joulukuun alussa. Versio löytyy A&O:sta kirjaprojektin etusivulta. Kaikki eivät olleet vielä saaneet kommentteja omista osuuksistaan tai ehtineet korjata omia osuuksiaan. Päätettiin jatkaa vielä kommentointeja ja korjauksia seuraavaan kokoukseen asti. Seuraavat korjatut versiot tulisi toimittaa tammikuun alussa eteenpäin. Emilia selvittelee puuttuvien lukujen kohtaloa.
8. Muut asiat
9. Seuraava kokous

Puhelinkokouksena 10.1. klo 10.15 alkaen.
14.12.2006
Emilia Ylirinne