OPM 07 (siisti versio)

Opiskelijoiden pohjoismaiset mestaruuskilpailut 2007 Trondheim, Norja

KeparDI siis suoritti onnistuneen excursion NTNU:n vieraanvaraisuudesta nauttien Trondheimiin. Reilun 20 KeparDI:n laumaan uskaltautui bussin täytteeksi osaksi matkaa myös parikymmentä Turkulaista ja Otaniemen hurjaa, eli ahdasta oli. Mutta joukossa tunnelma tiivistyy. NTNU siis tarkoittaa vapaasti suomennettuna Norjan Teknillistä ja Luonnontieteellistä Yliopistoa, ja kyseisen laitoksen kerhoista mainetta on selkeästi eniten niittänyt NTNUI Orientering, joka on voittanut kahdesti Jukolan viestinkin 90-luvun alkupuolella sittemmin legendan asteelle nousseiden suunnistajien siivittämänä.

 

Kuvassa vasemmalta: Jarkko Tuomi, Mikko Happonen, Olli Koivumäki, Juha Tommila, Eeva Luukkanen.

Menomatka alkoi äänekkäästi, aamulla Tukholmasta jatkui hieman hiljaisemmin ja viimeisen kohtuuhintaisen ruokapaikan jälkeen (Östersundin McDonalds) oli taas laulu katossa. Saavuimme hieman myöhässä perille Trondheimiin kuten ennakoitua, mutta järjestäjät odottivat kiltisti että ehdimme vetää suunnistuskamat niskaan, lamput päähän ja lähtöviivalle. Tiukan Moholtin opiskelijakylässä juostun yösprintin tauottua parhaiten KeparDIn värejä todettiin puolustaneen Ulrika Uotilan naisten sarjassa pronssilla, ja Teemu Väreen viidennellä sijallaan miehissä. Muut selvittivät radan enemmän tai vähemmän nopeimmille tappiota kärsineenä.

Lauantain pitkän matkan kilpailuun olosuhteet vuorilla olivat varsin otolliset, arviolta 2-asteista suovettä joka paikassa, vaakasuoraan räntää taivaalta, 5 senttiä lunta maassa ja lämpötila nollassa. Raikkaan 8,5 kilometrin miesten kisassa Teemu Väre jatkoi hienoja suorituksia, ja nappasi upean pronssin. Samoin eilisestä paransi Ulrika, joka jatkoi KeparDIn vuosittaista kultaputkea ja voitti naisten sarjan. Naisillakin matka oli reippaat 7 kilometriä. Hieman vapaamielisemmässä lyhyessä (5,5km) sekasarjassa menestyksestä vastasi Jari Sillman toisella sijallaan, mutta sarjan luonteesta johtuen palkintoja ei vaivauduta jakamaan.

Sunnuntain viestiä varten tuuli oli tyyntynyt, mutta vastapainoksi lunta satoi yöllä lisää. Kylmiin olosuhteisiin tottuneet naaraamme hoitivat kunniakkaasti 3. sijan Tampereelle joukkueella Ulrika Uotila, Katariina Kulmala ja Maija Sianoja. Raskaalla radalla juostussa miesten viestissä joukkueemme Mikko Kivelä, Jani Nissinen ja Heikki Istolahti joutuivat taipumaan mainion alun jälkeen sijalle 9.

Banketti oli tänä vuonna varsin vaisu, mutta ongelma korjattiin huudattamalla bussissa humppaa riittävällä volyymilla. Bussikuskille kuuluu kiitos hermoja vaativasta reissusta.

Ensi vuonna kisaillaan uudestaan Tukholman nurkilla.

Mikko Kivelä
KeparDI