Okinawa Goju-Ryu Karate-DoTampere, Finland

Tervetuloa!


Gakusei
on Tampereella Hervannassa toimiva karateseura, joka harjoittelee Okinawalaista Goju-ryu-karatea. Seuramme on perustettu syksyllä 1994 Teekkarien urheilu- ja voimailukerho ry:n alaisuuteen.

Goju-ryu
on perinteikäs Okinawalainen karatetyyli, joka on saanut vaikutteita kiinalaisesta kung fu:sta. Pieni katsaus historiaan antaa hieman tarkemman kuvan Okinawalla kehittyneiden taistelutaitojen taustasta.

Jäsenmaksujen
maksaminen tapahtuu seuran tilille FI30 2243 1800 0283 68. Jäsenmaksu Tampereen korkeakouluyhteisön opiskelijoille ja henkilökunnalle on 50e / 40e (opiskelijat) per lukukausi. Maksun viestiosioon oma nimi, sähköpostiosoite ja tieto onko opiskelija- vai kannatusjäsen.

TIEDOTTEETKaikki harjoitustoiminta on toistaiseksi tauolla koronaepidemiasta johtuen

Tule tutustumaan monipuoliseen ja tehokkaaseen itsepuolustukseen, perinteiseen Okinawan Goju-ryu-karateen! Karatekerho Gakusein harjoitukset syksyllä 2020 seuraavasti: ti klo. 18.30-20.30 Hervannan vapaa-aikakeskuksen (Lindforsinkatu 5) salissa numero 123 (Pieni balettisali), ke klo. 19.00-21.00 ja to klo 19.30-21.00. Keskiviikon ja torstain harjoitukset ovat Tamppi Areenan ryhmäliikuntasalissa Tamppi Areenan toisessa kerroksessa. Tamppi Areenan harjoituksia varten tulee yliopiston liikuntamaksu olla maksettu.

Harjoittelu soveltuu kaikille yli 16-vuotiaille ja mukaan voi liittyä koska vain kahden viikon ilmaisella kokeilujaksolla. Jäsenyyden hinta on 40 euroa opiskelijat/50 euroa muut per lukukausi. Varustukseksi alkuun kelpaavat t-paita ja verkkarit, ei kenkiä. Pyydämme, että harjoituksiin ei tulla, jos osallistujilla on koronavirukselle altistumista tai sen oireita. Harjoitukset järjestetään kaikille turvallisesti ja koronatilanne huomioon ottaen. Lisätietoa saat ottamalla yhteyttä gakusei-hallitus@lists.tuni.fi.

Goju-ryusta

Okinawan Goju-Ryu -karate sopii kaikenikäisille miehille ja naisille. Jokainen harjoittelee omat ominaisuudet ja kuntotason huomioiden. Viikoittaisen ohjattujen harjoitusten ja omatoimisen vapaan harjoittelun lisäksi omaa osaamista kehitetään leireillä, joita järjestävät kotimaan eri Goju-Ryu-seurat. Edistyneemmillä harrastajilla on lisäksi mahdollisuus osallistua OGKK:n eri maaorganisaatioiden vuosittain järjestämille Euroopan Gasshuku-leireille sekä Okinawalla järjestettäviin tilaisuuksiin.

Värivöitä (Keltainen-Oranssi-Vihreä-Sininen-Ruskea) voi suorittaa seurojen vyökokeissa ja leireillä. Vyökokeen läpäisee, kun hallitsee vyökokeessa vaaditut tekniikat, niiden oikean suoritustavan ja tasolleen riittävän tekniikkavoiman. 1. Dan mustan vyön voi saavuttaa nopeimmillaan n. viidessä vuodessa, mikäli harjoittelee ahkerasti Dojolla ja kotona tai on aiemmin harrastanut muita kamppailulajeja. Toisilta saattaa ottaa yli 10 vuotta, että saavuttaa mustaan vyöhön vaaditun taitotason. Toisin kuin luullaan, perinteisen karaten harjoitteleminen on suhteellisen turvallista. Venähdyksiä, revähdyksiä tai vakavampia vammoja esiintyy harvoin. Yleisimmät vammat ovat mustelmia ja kuhmuja, joita saattaa tulla parin kanssa tehtävissä tekniikoissa sekä leikkimielisissä saliotteluissa. Harrastajan kannattaa huolehtia kuitenkin vakuutuksesta, koska kyseessä on kamppailulaji, jossa vahinkoja voi sattua. Säännöllinen harrastaminen kehittää kuntoa, edistää terveyttä ja parantaa henkilökohtaisia itsepuolustusvalmiuksia.