ORSEE-ONLINE RECRUITMENT SYSTEM FOR ECONOMIC EXPERIMENTS

 
DECISION-MAKING LABORATORY

 
Pääsivu
 Ilmoittaudu
 
Kalenteri
 
Säännöt
 
Tietosuojaseloste
 
UKK-FAQs
 
 Impressum
 Yhteystiedot


Säännöt
Osallistuaksesi DMLab:in kokeisiin sinun on rekisteröidyttävä tietokantaamme. Osallistujaksi rekisteröityminen edellyttää seuraavien sääntöjen hyväksymistä:

  • Voit rekisteröityä vain kerran ORSEE-tietokantaan. Usean tilin rekisteröinti vääristää tieteellistä tutkimustamme.


  • Kun saat kutsun päätöksentekokokeeseen, sinun kannattaa vastata nopeasti, jos haluat osallistua, koska DMLabin tilat ovat rajalliset. HUOM!: Vastatessasi myöntävästi, et voi myöhemmin muuttaa vastaustasi rekrytointijärjestelmässä. Jos haluat perua osallistumisesi, lähetä s-postia osoitteeseen dmlab@tuni.fi. On tärkeää, että peruutat osallistumisesti ajoissa, mikäli et pääsekään paikalle, jotta sinulle ehditään etsimään korvaaja. Kokeiden suorittaminen ilman tarvittavaa osallistujamäärää ei yleensä onnistu.


  • Osallistumisesta maksetaan rahapalkkio. Palkkio koostuu osallistumismaksusta ja koetilaisuudessa ansaituista palkkioista. Kyseisen kokeen suorittava tutkija määrittää palkkion,joka riippuu omista ja muiden osallistujien valinnoista sekä osittain sattumasta. Kokeesta saatava palkkio voi siis vaihdella.


  • Ainoastaan kutsutut osallistujat voivat osallistua DMLab-kokeisiin. Sinulla on oltava mukanasi henkilöllisyystodistus (myös opiskelijakortti kelpaa), jotta DMLab-tutkijat voivat vahvistaa osallistumisesi. Henkilöllisyyden todentaminen on edellytyksenä osallistumismaksun maksamiselle.


  • Jokaiseen koetilaisuuteen kutsutaan ennalta määritelty määrä osallistujia, jotka tarvitaan kokeen suorittamiseen. Mahdollisten viime hetken peruutusten vuoksi kokeeseen kutsutaan tavallisesti muutama ylimääräinen henkilö. Mikäli paikalle saapuu enemmän osallistujia kuin kokeeseen tarvitaan, ensimmäisinä paikalle tulleet otetaan ensimmäisinä sisään. Kaikki koetilaisuuteen kutsutut ja ajoissa saapuneet osallistujat ovat kuitenkin oikeutettuja saamaan osallistumismaksun (show-up fee) riippumatta siitä, osallistuvatko he itse varsinaiseen kokeeseen. Palkkiot maksetaan pääsääntöisesti MobilePayn kautta, mutta poikkeustapauksissa, esim. mikäli osallistujalla ei ole mahdollisuutta MobilePayn käyttöön maksamme palkkion käteisellä.


  • Kokeiden onnistumiseksi on tärkeää, että koetilaisuuden aikana osallistujat noudattavat kokeen järjestäjän antamia kirjallisia ja/tai suullisia ohjeita.


  • Ilmoittautumalla kokeeseen annat kokeen tekijöille oikeuden käyttää kokeessa luovuttamiasi tietoja (pääasiassa siis tekemiäsi valintoja) tutkimustarkoitukseen sekä tietojen arkistointiin. Kokeessa tekemiäsi valintoja ei voi yhdistää nimeesi ja siten myös kokeesta syntyvä aineisto arkistoidaan anonymisoituna.Kysymyksiä? Ota yhteyttä: dmlab@tuni.fi.