Viini- ja olutkerho
Vuodesta 1983


Etusivu Hallitus Maistit Lasit UKK

Tampereen teekkarien viini- ja olutkerho Château on perustettu 19.3.1983. Kerhon tarkoituksena on toimia viineistä ja oluista kiinnostuneiden ihmisten yhdyssiteenä Tampereen yliopistolla. Tarkoituksensa toteuttamiseksi kerho järjestää viini- ja olutaiheisia tilaisuuksia. Châteaulla on myös yhteistoimintaa muiden kerhojen kanssa, ja meiltä voi myös vuokrata viinilaseja vuosijuhliin ja muihin tilaisuuksiin.

Kerhon tärkein toimintamuoto ovat maistajaiset eli maistit, joita pidetään yleensä kolmen viikon välein Tampereen yliopiston Hervannan kampuksella. Maistien aiheena ovat useimmiten viinit tai oluet, mutta vuosien saatossa laseihin on päätynyt – vain muutamia mainitaksemme – myös viskiä, rommia, siideriä ja sherryä. Oleellista on, että emme maistele pikkusormi pystyssä emmekä sylje vaan nielemme. Maistien tulokset pyritään tällä hetkellä laittamaan Telegram-kanavalle, kunnes verkkosivujen tietokanta saadaan ehkä joskus korjattua.

Harjoitamme myös oluen panotoimintaa ja meiltä voi vuokrata panolaitteiston (sis. kattila mäskäykseen ja keittoon, mallasmylly sekä muut tarvikkeet laitteiston käyttöön ja puhtaanapitoon). Edellytämme vuokraajalta tietoa laitteiston käytöstä, mitä saat esimerkiksi yhteispanotilaisuuksista, joista tiedotamme kanavillamme.

Kerholta löytyy myös viiniaiheista kirjallisuutta sekä kattava kokoelma Michael Jacksonin tuotantoa.

Miten pääsen mukaan?

Useimmiten uudet jäsenet liittyvät kerhoon syyskuun messuilla, joilla kerhot esittelevät toimintaansa. Mikäli missasit tapahtuman, käy liittyminen helpoiten maistien yhteydessä. Tulevista tapahtumista ilmoittautumisohjeineen tiedotetaan kerhon postituslistan kautta. Listalle voi liittyä omatoimisesti, vaikkei vielä jäsen olisikaan. Jäsenlistalle voi liittyä osoitteessa lists(.)tuni(.)fi(/)mailman(/)listinfo(/)chateau-jasenet (ilman sulkumerkkejä). Kun listalle tulee ilmoitus mielenkiintoisista maisteista, ilmoittaudu rohkeasti mukaan ja mikäli tunnet maisteilla viihtyväsi, liity kerhon jäseneksi. Kerhon jäsenmaksu on kaksi euroa per lukuvuosi.

Yhteystiedot
Sähköpostichateau-hallitus at lists.tuni.fi
Telegram
Instagram@chateau_ry

Kysyttävää? Katso UKK (or in case you didn't understand a word, check out our FAQ).


In vino veritas