Viini- ja olutkerho
Vuodesta 1983


Etusivu Hallitus Maistit Lasit UKK

Tampereen teekkarien viini- ja olutkerho Château on perustettu 19.3.1983. Kerhon tarkoituksena on toimia viineistä ja oluista kiinnostuneiden ihmisten yhdyssiteenä Tampereen yliopistolla. Tarkoituksensa toteuttamiseksi kerho järjestää viini- ja olutaiheisia tilaisuuksia. Châteaulla on myös yhteistoimintaa muiden kerhojen kanssa, ja meiltä voi myös vuokrata viinilaseja vuosijuhliin ja muihin tilaisuuksiin.

Kerhon tärkein toimintamuoto ovat maistajaiset eli maistit, joita pidetään yleensä kerran kuukaudessa Tampereen yliopiston Hervannan kampuksella. Maistien aiheena ovat useimmiten viinit tai oluet, mutta vuosien saatossa laseihin on päätynyt – vain muutamia mainitaksemme – myös viskiä, rommia, siideriä ja sherryä. Oleellista on, että emme maistele pikkusormi pystyssä emmekä sylje vaan nielemme. Maistien tulokset pyritään saamaan myös nettiin, josta voi käydä katsomassa, mitkä viinit tai oluet ovat pärjänneet maistajaisissa.

Château tarjoaa jäsenistölleen olut- ja viinitietoutta maistien ohella joskus myös pubikäyntien ja muunlaisen excursiotoiminnan muodossa. Lisäksi kerholta löytyy myös viiniaiheista kirjallisuutta sekä kattava kokoelma Michael Jacksonin tuotantoa.

Miten pääsen mukaan?

Useimmiten uudet jäsenet liittyvät kerhoon syyskuun messuilla, joilla kerhot esittelevät toimintaansa. Mikäli missasit tapahtuman, käy liittyminen helpoiten maistien yhteydessä. Tulevista tapahtumista ilmoittautumisohjeineen tiedotetaan kerhon postituslistan kautta. Listalle voi liittyä omatoimisesti, vaikkei vielä jäsen olisikaan. Kun listalle tulee ilmoitus mielenkiintoisista maisteista, ilmoittaudu rohkeasti mukaan ja mikäli tunnet maisteilla viihtyväsi, liity kerhon jäseneksi. Kerhon jäsenmaksu on kaksi euroa per lukuvuosi.

Yhteystiedot
Facebook Viini- ja olutkerho Château
IRC#chateau @ IRCnet
Sähköpostichateau-hallitus at lists.tuni.fi
Telegram

Kysyttävää? Katso UKK (or in case you didn't understand a word, check out our FAQ).


In vino veritas