200g voita
0,5dl vettä
1dl sokeria
2tl kanelia
1tl kardemummaa
4dl kaurahiutaleita
3dl omenamehua
1kg omenoita
50g hunajaa
1. Kaada paistinpannulle vesi ja sokeri. Anna sokerin karamellisoitua. Lisää pannulle mausteet, omenamehu ja hunaja. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää voi ja anna sen sulaa.
2. Lisää pannulle kaurahiutaleet, sekoita tasaiseksi.
3. Kuori ja raasta omenat karkeaksi raasteeksi.
4. Lisää raaste pannulle ja sekoita ne tasaiseksi kaurahiutaleiden sekaan. Mikäli seos tuntuu kuivalta, voit lisätä pannulle lisää omenamehua. Liian kosteuden taas saat hallintaan lisäämällä lisää kaurahiutaletta.
5. Hauduta seosta matalalla lämmöllä, kunnes omenat pehmenevät. Tarjoile omena-kauraherkku esimerkiksi vaniljakastikkeen, jäätelön tai kermavaahdon kanssa.