1 iso kaali
1rkl suolaa kaalin keittoveteen
1pkt maustamatonta Härkistä
2dl Ruokaohrasuurimoa
1 Sipuli
200g Porkkanaa
siirappia
2dl kasvislientä
1tl kuivattua timjamia
1tl kuivattua rosmariinia
1tl mustapippurirouhetta
suolaa maun mukaan
50g margariinia

1. Laita suuri kattilallinen vettä kiehumaan ja suolaa se vahvasti.
2. Poista kaalista kanta ja upota se kiehuvaan veteen. Keitä kaalia n. 20 minuuttia, että se pehmenee. Varovasti riivi pehmenneestä kaalista kokonaisia lehtiä.
Jos tuntuu etteivät lehdet irtoa, keitä kaalia hiukan lisää.
3. Keitä ruokaohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Voit käyttää myös riisiä tai ruokakaurasuurimoita.
4. Pese, kuori ja raasta porkkana. Hienonna sipuli.
5. Kuumenna pannulla loraus öljyä ja lisää porkkana, sipuli, härkis ja ohra. Sekoita pannulla ja paahda n. 10min keskilämmöllä.
6. Tehdäksesi kääryleet ota kaalinlehtiä yksi kerrallaan, laita jokaiselle lehdelle kukkurallinen ruokalusikallinen täytettä ja rullaa pötköksi niin, että taitat myös lehtien laidat sisäänpäin.
Asettele kääryleet paistinpannulle sauma alaspäin. Jatka, kunnes täyte tai kaalinlehdet loppuvat kesken.
7. Lisää käärylepannulle margariini ja kuumenna keskilämmölle. Kaada pannulle kasvisliemi.
8. Sekoita yhteen siirappi ja 0,5dl kuumaa vettä. Kaada neste kaalikääryleiden päälle. Peitä paistinpannu kannella ja anna kääryleiden hautua matalalla lämmöllä pannulla nesteessä n. 1-1.5h
9. Seuraa, ettei neste pääse haihtumaan kuiviin pannulta! Voit kääntää kääryleet haudutusajan puolivälissä ympäri, ettei yksi puoli pala ja toinen jää raa’aksi.

Erityiskiitos Emma Uroselle joka loi reseptit peliin.