Ruskotuska

Ruskotuska

Keskiviikkona 29.10. klo 18:30 startti TTY:n liikuntahallilta.

Oli synkkä ja myrskyinen yö. Kyllä vain. Nimittäin maapallon lähiavaruudessa reihui poikkeksellisen ärhäkkä magneettimyrsky. Myrsky sai kompassin neulat vinoon monta astetta. Selitys pieleen menneelle suoritukselle oli siis valmiina jo ennen kisaa. Kompasseihin homma tuskin kaatui, mutta kolmanneksella osallistujista oli ongelmia valolähteen kanssa. Karri koki karvaimmin tekniikan pettämisen, kun lampun keila sumeni kääntöpaikalla, kartan kaukaisimmassa paikassa. No vilkkuvalolla löydettiin sentään takaisin sivistyksen pariin.

Vuoden Rusko-keisari oli Jarkko, jonka loppuveto riitti hyydyttämään tutkapari Iivon. Kaksikko oli tehnyt pesäeron muihin jo kakkosrastilla. Vajaan vartin päästä saapuneen seuraavan letkan kuittasi Miika. Miikan taakse jäi jopa kovaa syyskuntoa uhkunut Saku "Ihanneaika olisi ollut täysin mahdollinen" Asikainen. Naisissa Jenni sai kärkeen seuraa Ville-Elinasta.

Radoista vastasi Mikko. Loistavan kettumaista työtä! Aikoja kellottivat Matti ja Antti.

Tulokset:

Miesten tuska 11km
1. Jarkko Laine 1.31.30 1000
2. Iivo Kotamäki 1.32.00 995
3. Miika Pietilä 1.44.53 854
4. Saku Asikainen 1.44.54 854
5. Tuomas Fjällström 1.45.22 848
6. Timo Mikkola 1.46.49 833
7. Tero Kopra 2.03.00 656
8. Ville Uitto 2.03.02 655
Karri Mustonen KESK.

Naisten tuska 6,5km
1. Jenni Mettälä 1.37.15 1000
1. Ville Kauppi 1.37.15

Ratamestarin mietteitä ennen kisaa:

Muutaman vuoden lenkkeiltyäni Hervannan takametsissä, täytyy tunnustaa, että silmää hivelevän kaunista erämaata löytyy Hervannan ja Valkeakosken välistä. Paikoitellen mikään ei tunnu muuttuneen sitten vuoden -83. On kauniita kuusikoita ja pienipiirteisiä kalliomäkiä. Sieltä löytyy suota, pieniä järviä ja näköaloja. Oivia lenkkipolkujakin löytyy halkomaan noita salomaita. Mutta ken eksyy tarkoin valitulta reitiltä pääsee halkomaan vihreää läpitunkematonta puskaa. Hirvittävää risukkoa ja kylmää korpisuota löytyy myös riittävästi tuolta tienoolta.

Reitti halkoo siis tätä uskomatonta yhdistelmää. Huolellisesti valittu reitinvalinta tuo siis hekumallisia kokemuksia kauniissa erämaassa, mutta auta armias jos teet virheen, kadut sitä pitkään nykiessäsi vihreässä vitikossa!!

Tällä kertaa urakkaa on helpotettu asettamalla heijastimet rasteille. Ratkaisut tehdään todennäköisesti tänäkin vuonna reitinvalinnoilla. Radan alkupuoliskolla koetaan vaativien rastipisteiden tuomia haasteita ja lopussa tarjotaan mahdollisuus jättää toiset taitavilla reitinvalinnoilla kyntämään puskaa.

Faktaa:

Alueella on tavattu karhu viimeksi kolme viikkoa sitten. Muuan Kangasalta lähtenyt dementikko katosi metsiin joskus elokuussa.

Uskoo ken tahtoo, kokee ken haluaa!

-Mikko Sipilä, ratamestari

KeparDI