Äänipää 10 vuotta

Äänipää on  maaliskuusta 1996 alkaen toiminut äänikerronnan ja äänitekniikan suomalainen erikoissivusto Internetissä. Sivusto päivittyy edelleen vuoden 2007 kuluessa ja samalla otamme käyttöön kokonaan uusituneet sivut.

Sivut täydentyvät vaiheittain. Uudet sivut sisältävät runsaasti uutta materiaalia. Myös vanhojen sivujen sisältöjä käytetään päivitettyinä.

Näiden sivujen rakenne on toteutettu Java:lla. Jos selaimesi ei tule Javaa, voit silti navigoida sivuillla hakemistosivun kautta.
 

Mikä ihmeen Äänipää?

Vaikka ihmiset kuulevat korvillaan kaiken elämänsä (korvia ei voi sulkea kuin silmiä) he eivät kuitenkaan ole tottuneet analysoimaan kuuntelemaansa. Äänen arkipäiväinen olemus tekee äänikerronnasta ulkoisesti ongelmattoman ja tavallaan huomaamattoman. Merkitysten tuottaminen ja välittäminen äänikerronnan keinoin edellyttää kuitenkin kriittistä ja arvottavaa suhdetta ääniympäristöömme. 

Jotta audiovisuaalisen alan äänikerronnallisia mahdollisuuksia voitaisiin kehittää, tulee mielestämme äänikerronnan ja ääni-ilmaisun mahdollisuuksia pohtia perusteellisesti ja kokonaisvaltaisesti. Perinteinen oppikirja tai opetusvideo ei tähän välineenä riitä. Oma ratkaisumme on Äänipää - äänikerronnan erikoissivut internetissä. 

Äänipäälle myönnettiin kunniamaininta Tampereen multimediakilpailussa 1997 (vuodesta 2000 MindTrek-kilpailu). Tietokone-lehden nettimaailman erikoisnumero 4B/1999 valitsi Äänipään sadan parhaan suomalaisen web-palvelun joukkoon

Äänipään toteuttamista ovat tukeneet AVEK (1996) ja Niilo Helanderin säätiö (1996) sekä KOURA-rahasto (2004).

Taustaääni päälle / pois päältä.
Seuraava sivu

Äänipää päivittyi

Lue täältä lisää

© Äänipää 2007