1kg tomaatteja
2 sipulia
6 valkosipulinkynttä
2rkl oliiviöljyä
1rkl sokeria
1tl suolaa
musta- ja valkopippuria
4dl kasvis- tai kanalientä
Lämmitä uuni 220 asteeseen.
Kuori sipulit (älä kuori valkosipulia). Pilko sipulit isoiksi lohkoiksi.
Litistä hieman valkosipulia kuorineen, niin että kuori rikkoutuu.
Halkaise tomaatit. Laita ne leivinpaperin päälle. Lisää mukaan sipulit ja valkosipulit.
Lisää oliiviöljy, sokeri, suola ja mustapippuri.
Paahda uunissa n. 40 minuuttia. Poista valkosipulista kuoret ja lisää ainekset kattilaan.
Lisää joukkoon kana- tai kasvisliemi.
Keittele hiljakseen noin 30 minuuttia. Mausta keitto suolalla, sokerilla, mustapippurilla.
Soseuta.