800g porkkanoita
8dl kasvislientä
viisi oksaa rosmariinia
2tl valkopippuria
suolaa, maun mukaan
1tl väkiviinaetikkaa
2dl kuohukermaa
1. Pese, kuori ja pilko porkkanat paloiksi. Mitä pienempiä paloja leikkaat, sen vikkelämmin keittosi valmistuu!
2. Keitä porkkanapalat kasvisliemessä kypsiksi. Kypsä porkkana on pehmeä, kun sitä tökkäisee veitsenkärjellä!
3. Soseuta keitto joko blenderillä tai sauvasekoittimella. Mikäli käytit blenderiä, kaada keitto takaisin kattilaan.
4. Lisää keittoon rosmariininoksat kokonaisina, etikka ja mausteet. Hauduta keittoa matalalla lämmöllä sekoittaen n. 15 minuuttia, että rosmariini antaa kaiken makunsa. Nyppäise rosmariininoksat pois keitosta.
5. Lisää keittoon kerma juuri ennen tarjoilua, sekoita se huolellisesti keiton sekaan ja maista. Mausta tarvittaessa lisää.
6. Voit hienontaa keiton päälle hiukan tuoretta rosmariinia tarjoilua varten.